Ramazan Ercan - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Tahrip olan bir Türkiye'de işsizliği, terörü ortadan kaldırmak istiyorsak, bin yıllık kardeşliğimizi devam ettirmek istiyorsak, bu defa sırtınızı dönmeyin, bir oy verin iktidar olalım artık'' dedi.
Bahçeli, Özay Gönlüm Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada yoksul ailelere gıda, yakacak yardımcı yapılarak oylarının istendiğini, oy simsarlığı yapıldığını öne sürdü.
Bahçeli şöyle konuştu:
''Evde 4 tane çocuk var. Akşam aç bekliyor. Hanımefendinin yapabileceği bir yemek yok. Çünkü evde malzeme yok. Bir pakete bakıyorsun, bir 4 çocuğu düşünüyorsun. 'Lanet olsun' diyorsun, 'Bizi birilerine mahkum eden kadere bak' diyorsun, utanarak, sıkılarak paketi alıyorsun. Bu paket milletin vergileri, devletin gelirleriyle size geliyor. Bu paket helalinizdir, hakkınızdır. Utanmayın, sıkılmayın, kimseye eziklik hissetmeyin, kimseye oyunuzu gasp ettirmeyin. Mahkum ve mecbur olmayın. Hatta paketi getirenlere, 'Nerede kaldınız, çocuklar evde aç, benim hakkımı niye vermiyorsunuz?' diye azarlayın. Paketi alın, çocuklarınızla beraber huzur içerisinde yiyin. Ama bunları getirenlere 12 Haziranda vurun bir tokadı, tepetaklak gitsinler.''

-''BİR ENTARİLİK BASMA AL DA KOMŞUYA DİKTİRİVEREYİM''-

MHP'nin Hilal Kart vaadini yineleyen Bahçeli, 700 bin kişiye iş bulmayı vaat ettiklerini, yoksul insanları insanca yaşayabilecekleri konuma getireceklerini söyledi.
Hilal Kart'ın bir kredi kartı olmadığını, faiz ödemesi, ana para ödemesinin olmadığını, helal kart olduğunu belirten Bahçeli, şöyle konuştu:
''Harcama kartı da diyebilirsiniz. Harcama kartı, helal karttır. Namerde muhtaç olmadan, kimseye el avuç açmadan, gelen paketi sıkılarak, utanarak alma ihtiyacı duymadan kendi paketini kendisinin hazırlayabildiği, alnı açık, başı dik olarak namerde muhtaç olmadığı gibi haysiyeti, şerefiyle toplumda yaşamasına katkı sağlayan bir helal kart olacak. Cebinizde bir hilal kart olacak. Sabahleyin evden çıkacaksınız. Çocuklarınıza, 'Bir şey istiyor musunuz?' diyeceksiniz. Onlar sizden bir şeyler isteyecek. 'Merak etmeyin, akşama unutmazsam alacağım' deyip söz vereceksiniz. Sonra eşinize bakacaksınız, 'Akşama bir aş pişirecek halimiz var mı?, evde ne var ne yok, ne istiyorsun' diyecek, o da kafasındaki sofra için nohut, fasulye, şeker neyse aklından geçen, onları size sipariş olarak verecek. 'Merak etme hanım erken de alıp gönderebilirim' diyeceksin. Sonra da o yoksul garip yuvanızda birlik ve beraberlik içerisinde evin direği olan hanımefendiye soracaksınız. 'Yoksul olduğumuz dönemlerde hiç bir şey istemedin ama şimdi insanca yaşayacak bir gelirle desteklenen hilal kartım var. Senin bir özel isteğin var mı?' dediğinde, o da biraz sizi zora koymadan, mahcup bir sesle, 'Bir entarilik basma al da komşuya diktirivereyim' diyecek. Evinizden böyle bir anlayışla çıkacaksınız. Aile reisinin gururuyla, baba olarak çıkacaksınız.''
Hilal Kart'ın alışveriş merkezlerinde geçmeyeceğini, sadece esnaflarda kullanılabileceğine dikkati çeken Bahçeli, ''AVM dediğiniz yarı Hollandalı, yarı Danimarkalı, yarısı da Türkiye'nin iş adamından oluşan alışveriş merkezinde bu geçerli değildir. Geçerli olduğu yer sadece ve sadece esnaflarımız olacaktır'' dedi.
İnsanları oy verseler de vermeseler de sevdiklerini dile getiren Bahçeli, ''Bu tahrip olan bir Türkiye'de işsizliği, terörü ortadan kaldırmak istiyorsak, bin yıllık kardeşliği devam ettirmek istiyorsak, bu defa sırtınızı dönmeyin, bir oy verin iktidar olalım artık. Bu değerli kardeşlerimi Ankara'ya yanıma göndermenizi istiyorum'' diyerek konuşmasını tamamladı.
Miting sonrasında Bahçeli'ye Denizli horozu heykeli hediye edildi. Bahçeli, ''Horozun yanına Bozkurt çok güzel yakışır'' diyerek mitinge katılanları selamladı.
Miting alanında bazı vatandaşlara bisküvi ve lokum dağıtıldı.