Ramazan Ercan - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Adalet ve Kalkınma Partisine oy veren vatandaşlarımız Sayın Başbakana bir türlü 'Türkiye nereye gidiyor bunu bize anlatır mısınız?' sorusunu yöneltememektedir'' dedi.
Bahçeli, Uşak Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, önceki Uşak ziyaretinde ilçeleri ve beldeleri gezdiğini, o zaman MHP'ye doğru ''önemli bir alakanın yönelişini'' fark ettiğini, bugün 30-31 derece sıcak altında meydanı bu heyecanla, coşkuyla dolduran Uşaklıların da 12 Haziran'ın Milliyetçi Hareket'in günü olacağını işaret ettiğini söyledi.
12 Haziran'daki seçimin ''Türkiye'nin çok ağır sosyal, ekonomik ve siyasi ortamında yapıldığını'' ileri süren Bahçeli, şöyle dedi:
''12 Haziran seçimleri bu nitelikleriyle milletimizin kaderini belirleyecek bir seçim olacaktır. 12 Haziran seçimi çok defa yapılmış olan seçimler içerisinde bir dönüm noktası olacak ve yol kavşağına sürüklenmiş Türkiye'de milletimiz, yeni tercihleriyle Türkiye'nin önümüzdeki dönemlerde nasıl ve kimler tarafından yönetilmesi gerektiği konusunda açık bir irade koyacaklardır. Onun için bu seçimleri bütün siyasi partilerimiz önemsemeli ve mutlaka özel bir mazeretimiz olmadığı takdirde sandığa gitmeliyiz. Aklımızın süzgecinden, vicdanımızın sesinden gelen iradeyle oylarımızı kullanmalıyız. Çünkü bu ülke sizindir, karar da sizin olacaktır.''

-''TEHDİT, TEHLİKE DEVAM EDİYOR''-

Bahçeli, ülkenin 9 yıla yakın bir süredir AK Parti tarafından yönetildiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:
''Bu dönem içerisinde Adalet ve Kalkınma Partisi birçok tehdit ve tehlikeyi ülkemize getirmiş ve Türkiye dar bir kuşatma altına alınmıştır. Adalet ve Kalkınma Partisinin bu iktidar döneminde, milli devlet ve üniter yapı sorgulanmış, toprak bütünlüğümüz bölünme tehlikesiyle karşı karşıya bırakılmış ve aynı zamanda ülkemiz bir etnik temelli ve inanç temelli bölünme ve ayrışmayla karşı karşıya bırakılacak siyasi hataların işlendiği bir dönem olmuştur. Hala bu tehdit ve tehlikeler ve tuzaklar devam etmektedir ama bir türlü sayın Başbakan ülkeyi nereye getirdiğini anlayamamıştır.
Adalet ve Kalkınma Partisine oy veren vatandaşlarımız da Sayın Başbakana bir türlü 'Türkiye nereye gidiyor bunu bize anlatır mısınız?' sorusunu yöneltememektedir. Böyle bir ortamda başta Adalet ve Kalkınma Partisine oy vermiş aziz vatandaşlarımız olmak üzere bu suali sormalıyız. Bunu seçimlere gitmeden önce AKP yönetimine, seçimlerde ise AKP iktidarına sormalıyız.''
Ülkenin iyi yönetilmediğini, ''bir kargaşa, kaos, kavga ve kriz ortamına sürüklendiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''12 Haziran seçimlerinde en az 330 milletvekilliği almalıyım ki düşüncem olan anayasa değişikliğini yapayım veya yeniden anayasayı yazayım'' dediğini ifade eden Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Sayın Başbakan 330 milletvekiline talip olmayı biliyorsun da bu dağarcığındaki anayasayı niye milletimle paylaşmıyorsun? Hangi tuzakların peşindesin? Kime ne sözün var? Bu teslimiyet nereden geliyor, neye mahkumsun, niye mecbursun? Bunu gel şu an için milletimize anlat ki milletimiz senin gerçek yüzünü görsün, aklının gerisindekini okusun. Eğer gerçekten sana inanıyorsa o zaman sana destek olsun, 'durmak yok yola devam' desin. Ama partinin adını zaten Adalet ve Kalkınma Partisi olmaktan çıkartmış bir aldatma ve kandırma partisi haline dönüştürmüşsün. Şimdi tekrar seçim öncesi 9 yıllık uygulamalardaki başarısızlıklarını, beceriksizliklerini bir kenara bırakıp 12 Haziran seçimlerini bir anayasa değişikliğiyle yapacağını söylüyor. 9 yılda yapamadıklarını son 3 yılda nasıl yapacak orası meçhul. Çıldırmış ve çılgın projelerle milleti aldatmaya çalışıyor.''

-''ARTIK YETER DEMELİSİNİZ''-

Bahçeli, vatandaşlardan mutlaka sandığa gitmelerini isteyerek, şöyle konuştu:
''Adalet ve Kalkınma Partisinin 3. dönemi olmamalıdır. 3. dönemde yeni bir anayasayla yeni bir Türkiye sloganıyla Allah muhafaza Türkiye'nin bölünmesine yönelik bir hıyanetin kenarında olduğunu anlıyoruz. Bu iktidardan kurtulmak aynı zamanda Türkiye'nin de kurtuluşu olacaktır.
Bunun için mutlaka sandığa gitmeliyiz ve bugünkü iktidara, 'durmak yok yola devam' sözünü tersine çevirerek 'artık yeter bıktık senden usandık, başımızdan git' demelisiniz. Bu iktidardan ülke rahatsız, bu ülkede yaşayan insanlarımız da rahatız. Bu iktidar döneminde işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk, yabancılaşma yozlaşma hep beraber olmuştur.''
Ülkede 6 milyona yakın işsiz bulunduğunu, nüfusun 13 milyonunun ''yoksulluk altında'' olduğunu ifade eden Bahçeli şöyle konuştu:
''Türkiye'de yolsuzluk başını almış gidiyor. AKP'nin yeni zenginleri türemiş ve bunlar lale ve sülale devrini yaşıyorlar. Ama öbür tarafta gittikçe yoksullaşan insanımız var. Yoksulluk ve işsizlik ve göçü beraberinde getiriyor.
Sabahtan geceye kadar Recep Tayyip Erdoğan dizisinde halkın gerçek yaşantıları yok. Halkın ızdırabı yok. Halkın geçim darlığı, işsizliği yok. Halkın yoksulluğu yok. Konuşması değişmiş, üslubu farklılaşmış, yüz hatları anlaşılmaz hale gelmiş bir şahsı ailece televizyonlarda görmekten insanlarımız artık televizyonları kapatır hale gelmiş.
Şimdi ben diyorum ki televizyonlara devam edin, inşallah ileride güzel yayınlar olur. Ama bugünkü iktidarı, bugün televizyonları kapatarak yok farz etmeyin, sandıkta bu iktidarı kapatın gitsin. Bugünkü eğilim onu gösteriyor. Adalet ve Kalkınma Partisi önemli oy kaybı içinde. Hangi besleme ve sözleşmeli aydın veya köşe yazarları 3. dönem AKP iktidarının hikayesini anlatıp durursa dursun, o hikayenin senaryosunu Recep Tayyip Erdoğan'la beraber yazmış olursa olsun milletimiz kararını vermiş, Allah'ın izniyle 4 gün sonra 'git başımdan' diyecektir.''
Bahçeli, partisinin işsizlikle, yoksullukla, yolsuzlukla ve terörle kesin mücadele içerisinde kendisini iktidara hazırladığını anlatarak, şunları söyledi:
''İşte böyle bir dönemde bir sorunun cevabını hep beraber bulmalıyız. Pekala AKP giderse yerine kim gelmelidir? İşte bu soru doğru bir sorudur. Doğru cevabı bulmak lazım. AKP'nin 9 yıla yaklaşan tahribatını ortadan kaldırmak istiyorsak bir onarım ve toparlanma iktidarını kurmak lazımdır. Bunun için 100 sorun 100 çözümle toparlanma ve onarım hükümetinin bugünden hazırlıklarını tamamlayan siyasi parti neresidir? dediğinizde Milliyetçi Hareket Partisidir.
MHP, işsizlikle, yoksullukla, yolsuzlukla ve terörle kesin mücadele içerisinde kendisini iktidara hazırlıyor. Toparlanma ve onarım hükümetinde işsizliği ortadan kaldırabilmek için yüzde 7 kalkınma hızıyla 700 bin gencimize iş bulmayı vaat ediyor.''