Basında yerey alan ve İsmailağa Cemaati'nce desteklendiği iddia edilen Milli İttifak haberlerine mecbur kayıtlı izah yapıldı.

İsmailağa Cemaati'nce meydana getirilen kayıtlı açıklamada ilişik istihbarat yalanlanırken şu şekilde denildi;

'PROJE İTTİFAK'LARLA ALAKAMIZ YOK

Her seçme devrinde bulunduğu derece bu kat da galiba ara sıra içtimai iletişim araçları çevrelerinde cemaatimiz karşı aldatıcı istihbarat ve cazgır beyanlar dolaşmaya başlamıştır.

Millet ve ümmet ile misak yerine, global fenalık odaklarıyla koşut ittifaklar kuranlar, milletin ve ümmetin değil, global servislerin amaçlarına bakım etmektedirler. İsmailağa Cemaati'nin bu türden benzeri 'proje ittifak' ile tek alakası olamaz.

İSTİKAMETİMİZİ ASLA DEĞİŞTİRMEYECEĞİZ

İttifak % küsürlerle tabir edilen, Matadorbet ne benzeri kemiyete ne de benzeri keyfiyete karşılama etmeyen sun'î benzeri 'proje' değil, budun ve ümmetin ekseriyetini özümleme fail kalifiye benzeri icmaın karşılığıdır.

İsmailağa Cemaati, bugüne büyüklüğünde bulunduğu derece dakika de Efendi Hazretlerimizin rehberliğinde yöntemini ve istikametini katiyen değiştirmemiş, adalet ve asıl amacında namına bakım olanağı sunmuş, sav hassasiyetinden tehlikesiz bulunduğu kadroların duacısı ve destekçisi olmuştur.

FİTNECİ HAMLELERİN TEZGAHINA GELMEYECEĞİZ

İsmailağa Cemaati, gelişigüzel devir mü'min ferasetinin gerektirdiği boyun ve hassasiyetle siyasal tercihlerini yapmış ve hazırlamaya bitmeme edecektir.

Cemaatimiz dört dörtlük da bu zamanlarda ortaya sâdır bu montaj ve cazgır hamlelerin tezgahına gelmeyecek; merkezinde Efendi Hazretlerimizin yerey almış bulunduğu birliğini ve beraberliğini koruyarak, inanç, akıl ve vicdanî boyun anlayışıyla, milletin teveccühü ve ülkenin istikrarı istikametinde akım edecektir.

Kaynak: sabah.com