AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Moody's'in İletişim Stratejisti Abi Jones, kredi derecelendirme kuruluşunun reyting eylemlerin zamanlamasına ilişkin yorum yapmadığını belirterek, "Moody's eğer bir reyting eylemini duyuracaksa bunu regülatör yükümlülüklerine göre yapacaktır. Moody's'in ülke notuna ilişkin takvimindeki tarihlerin potansiyel eylemlere ilişkin sadece bir gösterge olduğunu dikkate alınmalı" ifadelerini kullandı.

Mayıs 2013'te Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye çıkaran Moody's'in bu yılki ikinci gözden geçirmesini bugün gerçekleştirmesi bekleniyor.

Ekonomistler, Moody's'in bugün yapacağı Türkiye değerlendirmesinde kredi notu ve negatif görünümü değiştirmeyeceğini tahmin ediyor. Öte yandan Goldman Sachs da yakında zamanda kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu muhtemelen teyit edeceğini ancak düşürmesinin de şaşırtıcı olmayacağını kaydetmişti.

Kuruluş, daha önce değerlendirme takviminde yer alan 10 Nisan'da Türkiye'nin kredi notu ve görünümünde güncellemeye gitmeyerek, Türkiye'ye yönelik değerlendirmesini üçüncü kez ertelemişti.

Türkiye'ye yönelik son revizyonunu 11 Nisan 2014 tarihinde yapan Moody's, not görünümünü "durağan"dan, "negatif"e çevirirken, "Baa3" ile "yatırım yapılabilir" ülke seviyesini gösteren kredi notunu teyit etmişti.

Moody's genel seçimin ardından 10 Haziran'da yaptığı açıklamada seçim sonuçlarının siyasi belirsizliği artırma ihtimaline dikkati çekmişti. Moody's'in Türkiye'ye ilişkin bu yılki son değerlendirme toplantısını 4 Aralık'ta yapması bekleniyor.