Günümüzde fazla kilolar yani obezite tüm insanlık için en büyük hastalıklardan biridir. Amerika ve Avrupa ülkelerinde artık obezitenin önü alınamaz hale gelmiş neredeyse her dört kişiden birisi yüksek kilolu ve diğerleri de yüksek kilo tehdidi altındadır. fazla kiloların sebep olduğu bir çok hastalık bulunmaktadır. bu hastalıklar; diyabet, kalp hastalıkları, görme bozuklukları, kolesterol yüksekliği, yüksek tansiyon, bunama ve felç gibi hastalıklardır. İlerleyen yaşlarda genç yaşlara nazaran fazla kilonun biraz daha tehlikeli olduğu uzmanlarca verilen bilgiler arasındadır. genç yaşlarda fazla kilo yani obezite hem bir sağlık sorunu hem de estetik açısından oldukça sıkıntı verici bir sorundur. Çoğu kişi fazla kilolarından kurtulabilmek için mide ameliyatları, şok diyetler ve ağır sporlar yapmaktadır. kilo verme etkinlikleri olarak sayılan bu etkinlikler insan sağlığı için çoğunlukla zararlıdır.

Kilo vermek için bir spor salonlarına harcanan paralar, korkular içinde yaptırılan mide ameliyatları sonrasında bile kilosu fazla olan kişiler çoğu zaman hedefe ulaşamamaktadırlar.

Son zamanlarda mucize niteliğinde üretilmiş olan ve bir çok bitkinin birleştirilmesi ile hazırlanmış olan moringa zayıflama fazla kilolardan kurtulmak için mucize niteliğinde sonuçlar göstermektedir. Bir çok hastalığı gidermek için de kullanılan moringa kullanıcı yorumları karahindiba kökü, zencefil, tarçın, avokado yaprakları, barut ağacı, spriulina, kiraz sapı ve mate yapraklarından oluşturulmuştur. Kısa sürede bölgesel yağlanmadan kurtarıcı etkileri de bulunmaktadır.