mehmet müezzinoğlu

Siirt ’te yeni yaptırılan 400 Yataklı Devlet Hastanesi ’nin açılışına katılan Bakan Müezzinoğlu, son 12 yılda kurumu ne olursa olsun, imkanları ne olursa olsun, yaşam tarzı, hayat felsefesi ne olursa olsun 77 milyon ülke insanının sağlık hizmetlerinden hakkaniyetli bir şekilde istifade ettiklerini söyledi.

Müezzinoğlu, “Bizim hürriyetimizin temelinde şu önemli cümle vardır. ’İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı yücelt ki devlet yücelsin. ’ Dolayısıyla ilk görevimiz insanı yaşatmaktır. Bir insanı şehit etmek insanlık suçudur. Hele hele askerimizi, sokakta sivil olarak yürüyen bir insana arkasından silah sıkmak, onu katletmek, insanlıkla bağdaşan bir durum değil. İnsanım diyene, demokratım diyene, halktan yanayım diyene, bir halkın mücadelesini veriyorum diyene yakışabilecek ve bu anlamda onu başarıya götürebilecek bir durum değildir. Bu ayıptır, bu zulümdür, Bu büyük yanlıştır. Bu bölge insanları çok ağır bedeller ödedi. Sokağa çıkma yasakları ile olağanüstü hal durumları ile köylerin boşaltılması ile mezraların kapatılması birçok sıkıntıları yaşadınız, yaşadık. Ama bunlardan ders alan ve birlikte kardeşçe bu ülkede yarınlara yürüyen bir anlayışa hakim olmamız gerekir” dedi.

Müezzinoğlu, şöyle devam etti: “Fakirdir, fukaradır, işçiydi, patrondu, doğuluydu, güneyliydi demeden 77 milyon ülke insanını sağlık hizmetlerinden, dünya standartlarından yararlandırdık. Bu yolculuğu 12 yıldır büyük bir başarı ile bugünlere taşıdık. Bugün bu başarının güzel bir örneğini fiziki mekan ile Siirt ’te yaşıyoruz. İnşallah Kasım sonuna kadar anjiyo cihazı Siirt ’e gelecek. Kurulumu ile inşallah daha erken olur ama 2015 ’in Ocak ayından itibaren Siirt halkına hizmet vermeye başlayacaktır. Bizim derdimiz vatandaşın derdini paylaşmaktır. Türkçemizdeki o güzel söz; ’Dertler ve sıkıntılar paylaşıldıkça azalır, mutluluklar ise paylaşıldıkça çoğalır. ’ Biz insanımızın sıkıntılarını paylaştıkça almaya çalışacağız.”

12 yıldır iktidarları döneminde daha çok hizmet daha çok yol, okul, üniversite, daha çok sağlık hizmetleri, daha gelişmiş bir ülke hedeflediklerini belirten Müezzinoğlu, daha gelişmiş bir ülkenin şehirlerinin kasabalarına kadar hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.

Bakan Müüezzinoğlu, “Hiçbir ayrım yapmadan hiç çatıştırmadan hiç fitneye ve fesada fırsat vermeden, ayrıştıran değil kucaklayan olan, çatıştıran değil huzurdan ve barıştan yana olan bir anlayışın içindeyiz. Ve bu bizi sizlerle çok daha güçlü gönül bağlarımızın her geçen gün güçlenmesine vesile oldu. Her geçen gün sizlerle olan kardeşlik bağlarımız sizlerle olan sevgi bağlarımız güçlenecektir. Kim nasıl bozmak isterse istesin. Kim hangi fitneyi sokmak isterse istesin biz buna izin vermeyeceğiz. Tarihi bir geleceğe birlikte yürüyecek bir milletin mensuplarıyız. Arap ’ıyla, Kürt ’üyle, Türk ’üyle ayrım yapmadan bir milletin mensuplarıyız. En çok ihtiyacımız olan birbirimizi daha çok sevmek birbirimize omuz vermek, ‘birlikten güç doğan ’ anlayışıyla sahip çıkacağız. Ayrıştırmadan dışlamadan kucaklayarak, ayrıştıran ve dışlayanlara, çatıştıranlara, yakanlara, yıkanlara, dağıtanlara fırsat vermeden daha çok yaşatmak ve birlikte daha güçlü yarınlara yürüyebilmektir” ifadelerini kullandı.