Paralel yapıya yakınlıklarıyla tanıdık hakimlerin kamikaze eylemi, ilkin hukukçular, siyasiler çırçıplak maşer kuruluşları cereyan etmek neredeyse topluluğun herhangi ortak kesiminden aksülamel çekmeye bitmeme ediyor.

KUZU: BUNUN CEZASI MESLEKTEN MENDİR!

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, 75 paralelci şüphelinin salahiyetsiz biçimde boşaltma edilmesi kararını meydan dü hakime kaba aksülamel göstererek, “Yapılacak bulunan obje doğrudan bu tarz şeyleri davet etmek ve görevden almak. Yapılacak ayrıksı ayrımsız obje yok. Direkt yerine görevden alınmaları lazım. Her obje net. Bunun cezası meslekten mendir. Başka yolu yok. Bu begayet net, bilerek, tasarlayarak işlenen ayrımsız suçtur. Yetkisinin olmadığını birlikte bile, ayn bakarak bakılırsa hukuku tanımadan, ideolojik yerine bırakılmış ayrımsız değişmeyen bahis konusu burada” dedi.  

İSMET SU: BU KALKIŞMALARIN HEPSİ DARBE TÜREVLERİDİR

TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su da mevzuyla ilişik yerine şunları söyledi: “Sadece tümen yerine değil, Türkiye ’nin selameti açısından, topluluğun huzuru açısından yapılacak mücadeleler bitmedi ve bunun bitmeme etmesi icap ettiğini ayrımsız kat hâlâ görüyoruz. Paralel yapı, bilinmiş bulunduğu neredeyse sabık devirde yasamayı bölmeyi denedi. Fakat AK Parti grubu akva durdu, parçalayamadılar. Şimdi de kaza üstünden eskimemiş girişimler hazırlamaya çalışıyorlar. Bu kalkışmaların bütünü çarpış türevleridir.”

BÜLENT TURAN: ANITLAR KURULU KARARINDAN FARKI YOK

“Bu kararın ha mahkemece, ha Anıtlar Kurulu eliyle bırakılmış olmasının on paralık ayrımsız farkı yok. Tahliye kararını sağlayan hakimler de bu kararın namevcut mesabesinde bulunduğunu biliyorlar zaten” diyen TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan şunları söyledi: “Bunlar Türkiye ’nin imajına engel atfetmek neredeyse bu adımı attılar. Bu bizlere şurası gösterdi: Bir; Türkiye ahit geçirmeksizin ahbaplık reformunu yaşama eylemek zorunda. İki; eskimemiş Anayasa ’yı akdetmek zorunda. Üç; şimdiye büyüklüğünde hâlâ koşut yapıyla ilişik mukteza adımları atmayan kurumlarımız, bakanlıklarımız, ilgililerimiz varsa, onlar neredeyse de şişman ayrımsız ibret olmuştur.”

“HAKİMLERİN TUTUKLANMALARI GEREKİR”

Avukat İlhan Demir
de mevzuyla ilişik şu görüşleri dile getirdi: “Her dü temel ukubet hakiminin de müfettişler eliyle tetkik sonuçlanıncaya büyüklüğünde açığa katılması gerekir. Hatta Başbakan Ahmet Davutoğlu ’nun belirttiği neredeyse bu hakimlerin Pensilvanya ’dan yönerge aldığına bağlı stabil deliller mevcuttur. Bu bir hale göre, salahiyetsiz oldukları biçimde teşkilat militanlarının 75 tanesine yekten boşaltma sonucu veren, bunu akdetmek neredeyse de en önce 10 barış ukubet hakimini yekten köprüleme bırakan hakimlerin tutuklanmaları gerekir.” 

HÜSEYİN KAYA: ÖNÜ ALINMAZSA TEHLİKE BÜYÜK

Konuyla ilişik değerlendirmede mevcut Hukuki Araştırmalar Derneği Genel Başkanı Avukat Hüseyin Kaya da, “32. Asliye Ceza Mahkemesi ’nin vermiş bulunduğu karar, salahiyetsiz ve kaza gücünün aşılması yoluyla bırakılmış ayrımsız karardır. Bu karar, hâlâ Türk yargısının etkisiz ve müstakil akıntı etmediğini ayan ortaya koymaktadır. Bu janr girişimlerin önü alınmazsa ülkemizi ve kaza dünyamızı ağır tehlikeler beklemektedir” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: HABER7.COM