İran"ın Khodro Company (IKCO) firması tarafından üretilen "Samand" marka otomobillerin, Türkiye"de satışına sunulması için görüşmelerin sürüyor. Otomobillere şimdiden büyük talep var. 

   İran"ın Khodro Company (IKCO) firması tarafından üretilen "Samand" marka otomobillerin, Türkiye"de satışına sunulması için görüşmelerin sürdüğü bildirildi. "Samand"ın Türkiye Distribütörü MYS Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Seskır, geçen yıl mart ayında Türkiye pazarına girmesi planlanan "Samand"ın, gereken izinlerin verilmemesi nedeniyle bir türlü ithal edilemediğini hatırlattı. İki ülke yetkilileri arasında yaklaşık bir yıldır süren görüşmelerden de hala bir sonuç alınamadığını bildiren Seskır, "Sorunun çözülmesi için yaklaşık bir yıldır görüşmeler sürüyor.

        Biz her türlü hazırlığımızı zaten yapmıştık. Anlaşma sağlanırsa hemen satışa başlayacağız. Tüm altyapımızı hazırladık, bekliyoruz" dedi. Seskır, İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki"nin salı günü Karma Ekonomik İşbirliği toplantısına katılmak üzere Türkiye"ye geleceğini, beraberinde firma yetkililerini de getireceğini belirterek, şunları söyledi: "Bakan ve firma yetkilileri, sorunun çözülmesi için önce Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, daha sonra da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek.

    Sanırım, bu son görüşmeler olacak. İki ülke arasındaki görüşmelerin gelecek hafta sonuçlanarak, Samand"ın satışına başlanacağını umuyoruz. Biz oldukça ümitliyiz." Firmanın Türkiye Distribütörü olarak araçların ithaline yönelik tüm belgeleri hazırladıklarını vurgulayan Seskır, tek eksiğin iki ülke yetkilileri arasında imzalanacak dış ticaret belgesi olduğunu söyledi.

"ARAÇLARA ŞİMDİDEN YOĞUN TALEP VAR"

Şükrü Seskır, İstanbul"daki otomobil fuarında da sergilenen "Samand"lara vatandaşların yoğun ilgi gösterdiklerini kaydederek, "Test aracı olarak Bursa"ya getirdiğimiz araçları kullanan vatandaşlar oldukça memnun kalıyorlar. Araçlara şimdiden yoğun talep var. Satışına yönelik izinler alındığında bu araçları çok uygun fiyatlara satmayı planlıyoruz. Bu yüzden merakla gelişmeleri takip ediyoruz" diye konuştu. "Samand"ların Türkiye"deki yabancılara satışının ise serbest olduğunu kaydeden Seskır, aracı satın alan yabancıların performansından oldukça memnun olduklarını savundu.