Avea 'Bireysel Faturalı HerYöne Özgürlük' adlı tarifesinde düzenlemeye gitti. Yeni düzenlemede eskiden 10 bin dakika olan görüşme süresi 3 bin dakikaya düşürülürken, görüşülecek kişi sayısı da 75 olarak belirtildi.

Ayrıca 27 Ağustos tarihinden itibaren abone olanlar Her Yöne Sınırsız tarifesinden 77 TL'ye yararlanacak. 27 Ağustos'tan önceki aboneler ise 67 TL ödeyecekler.

İşte Avea'nın web sitesinde yayınlanan duyuru:
Tarifenin aylık sabit ücreti 27 Ağustos 2009 tarihi itibariyle tarifeye kayıt olan aboneler için KDV ve ÖİV dahil 77 TL, 27 Ağustos 2009 tarihi öncesinde tarifeden yararlanan aboneler için KDV ve ÖİV dahil 67 TL'dir. Bu fiyat yurtiçi her yöne aramalar için geçerlidir. "Bireysel Faturalı HerYöne Özgürlük" tarifesi kapsamındaki kullanım, yurtdışına, Avea Müşteri Hizmetlerine, bilgi ve danışma numaralarına, özel servis numaralarına, ve tüm katma değerli hizmet sunulan numaralara doğru yapılan aramaları, faks, data, WAP aramalarını, görüntülü aramaları kapsamamaktadır. Bu aramalar ilgili arama ve/veya servis için belirlenen ve bu sitenin Servis Ücretleri kısmında yer alan fiyatlara göre ücretlendirilecektir.

3 BİN DAKİKAYI GEÇERSENİZ ...
Avea tarafından belirlenen ve abonelere duyurulan makul kullanım esasları kapsamında ve bu esaslara ilişkin şartlara ek olarak, bir fatura döneminde ilgili hattan aranan farklı telefon numarası sayısının 75'i aşması ve aynı fatura döneminde tarifeye kayıtlı olarak kullanılan hat başına toplam yurt içi arama süresinin 3.000 dakikayı geçmesi halinde, yurt içi her yönü aramanın dakikasının KDV ve ÖTV dahil 0.12 TL üzerinden ücretlendirilir.

FATURANIZI SORGULAYABİLİRSİNİZ
Bir fatura döneminde toplam yurt içi arama süreniz ile birlikte aramış olduğunuz farklı telefon numaralarının sayısını öğrenmek için KULLANIM yazıp 6000'e SMS göndermeniz yeterlidir. Kullanım sorgulama servisinin bedeli 2 SMS/sorgu'dur.

AVEA HATTINIZI GÖRÜŞMEYE KAPATABİLİR
Tarifeye kaydedilen hatların, FCT ya da benzer cihazlarla veya ticari amaçla yahut kötü niyetli olarak ya da haberleşme maksadı dışında ya da konferans görüşmeleri maksadıyla kullanılması halinde, hattın sahibi olan aboneye SMS gönderilerek veya arama yoluyla bilgi verilerek, bu bildirimin ardından ilgili hat Avea tarafından görüşmeye kapatılabilir, tarifesi değiştirilebilir, ara ödeme talep edilebilir veya abonelik sözleşmesi feshedilebilir.

Avea tarafından belirlenen ve abonelere duyurulan makul kullanım esasları kapsamında ve bu esaslara ilişkin şartlara ek olarak bu tarifeye kaydedilen hattın / hatların FCT ya da benzer cihazlarla kullanılması ve/veya tarife kapsamında konferans görüşme servisinin kullanılması halinde, Avea'nın ilgili hattı/hatları görüşmeye kapatma dahil hakları saklı kalmak kaydıyla, Avea tarafından ilgili hatta /hatlara ait faturaya / faturalara 1.500 TL (Bin beş yüz Türk Lirası) ceza tutar olarak ayrıca yansıtılır.

Avea, "Bireysel Faturalı HerYöne Özgürlük" tarifesinin tüm mali ve sair koşullarını, usulüne uygun olarak duyurmak kaydıyla değiştirebilir.

YENİ ÜCRETLENDİRME
Tarifenin ücretlendirme kısmında verilen bililer ise şöyle:

Aylık ücret * 67 TL
Aylık ücret** 77TL

Aylık yurtiçi toplam arama süresinin 3.000 dakikayı geçmesi ve ranan farklı telefon numarası sayısının 75'i aşması halindeyurt içi her yöne 12 Kr / dk

SMS 25,5 Kr / SMS

* 27 Ağustos 2009 tarihi öncesinde tarifeye kayıtlı aboneler için geçerlidir.

** 27 Ağustos 2009 tarihi itibariyle tarifeye kayıt olan aboneler için geçerlidir.

DAHA ÖNCE KISMEN DEĞİŞTİRMİŞTİ
Avea daha önce de 'makul konuşma süresi'ni aştığı gerekçesiyle birçok abonesini önce uyarmış ardından tarifelerini değiştirmiş ve 150 TL ara ödeme istemişti.