ENSONHABER.com/ÖZEL Milletvekili genel seçimleri 2015 Haziran ayında yapılacak. Siyasi partiler seçim çalışmalarına start verdi. Meydanlar çok yakında hareketlenecek. AK Parti'de görevi devralan Ahmet Davutoğlu'nun ilk zorlu sınavı yaklaşan genel seçimler olacak.

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç ’ın, yüzde 10 ’luk seçim barajının kaldırılmasıyla ilgili yapılan bireysel başvuruların Genel Kurul ’da görüşüleceğini ve verilecek kararın anında uygulanacağını söylemesi, yüzde 10 ’luk seçim barajının 2015 Haziran ’da yapılacak seçimlerden önce kaldırılıp kaldırılmayacağı tartışmasını başlattı.

Son 3 seçimde küçük sapmalarla birlikte isabetli tahminleriyle adından söz ettiren ORC Araştırma Şirketi, genel seçimlere 6 ay kala yaptığı "Türkiye geneli seçmen tercihleri araştırmasını" Ensonhaber'le paylaştı.

Anket sonuçları, Ahmet Davutoğlu'nun ilk zorlu sınavında aslında pek de zorlanmayacağını ve seçim barajı kaldırılsa bile CHP-MHP-HDP üçlüsünün Dinamobet AK Parti'yi yakalayamadığını ortaya koydu.

Araştırmada 30 büyükşehirde yaşayan 3100 kişi "Önümüzdeki genel seçimlerde oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?" sorusuna cevap verdi.

Ankette, AK Parti yüzde 48,5 oranıyla birinci parti konumunda. AK Parti'yi yüzde 23,1 ile CHP; yüzde 13,7 ile de MHP takip ediyor. HDP ise yüzde 8,0 oranına sahip.

CHP, MHP ve HDP'nin toplamı yüzde 48,5'te olan AK Parti'yi geçemedi. Buna göre 3 partinin yüzde 44,8'i görüyor.

ORC'nin Ağustos ayından bugüne yaptığı araştırmalara bakıldığında CHP, MHP ve HDP'nin ciddi oy kayıpları yaşadığı göze çarpıyor. AK Parti'nin ise sadece Ekim ayında kayıp yaşadığı, fakat bu açığını kapattığı görülüyor.