öso

Peşmergelerin girmesi beklenen Kobani'ye önce Öncüpınar bölgesinden Türkiye'ye geçtikleri belirtilen Özgür Suriye Ordusu mensupları ulaştı.

Dün sabah erken saatlerden itibaren sınırın sıfır noktasında bulunan ve güvenlik gerekçesiyle uzun süredir boşaltılmış olan Mürşitpınar Mahallesi'ndeki ağaçlıklı bir alandan 10 ve 12 kişilik gruplar halinde Özgür Suriye Ordusu mensupları çıktı.

Sırtlarında çantaları olan değişik yaşlardaki ÖSO mensupları, sınırdan geçerek Suriye tarafına gitti. ÖSO mensuplarının sınırı geçişi sırasında IŞİD militanlarının kendilerini görmesine engel olmak için eğilerek ve koşarak sınır hattına gittikleri görüldü.

Bu arada sınır hattında ÖSO militanlarının üzerinde doçka bulunan kamyonetlerle Kobani'de YPG kontrolündeki batı bölgesine gittiği de dikkat çekti. ÖSO mensuplarının yurda hangi noktadan girdiği ise öğrenilemedi.

Öte yandan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY), Suriye'nin Kobani kentine gönderdiği ağır silahlı peşmergelerin konvoyu hareket ettiği Erbil'den Suruç'a 48 saat sonra ulaştı. Peşmerge güçlerine, geçişleri sırasında yol kenarında bulunan insanlar sevgi gösterisinde bulunurken, Peşmergelerin karşılık vermesi bu transferi şova dönüştürdü.