Benzin fiyatlarına eğin arkaya mevrut zamlar LPG ’ye bulunan talebi artırıyor.

Türkiye ’de, iktisadi olmasının beraberinde LPG ’ye güvenin artmasıyla LPG ’li açkı sayısı 4 milyonu geçti ve bu benzer devir geçtikçe yükseliyor. Özellikle yaz yaklaştıkça ince yolculuklar amacıyla LPG ’ye fazladan istem de var. Hal hakeza olunca uzmanlar 2015 yılının otogaza talepte üstün dereceli sene olacağını öngörüyorlar.

Benzine bakarak elan ak pak ayrımsız mahrukat bulunan otogaz, motorun elan ağızsız çalışmasını sağlar ve ömrünü uzatıyor. En ehemmiyetli niteliği ise ehven oluşu ve kısaca yüzdelik 40 artırım sağlaması.

Güvenilir markaların yeğleme edilmesi icap ettiğini vurgulayan BRC ’nin Türkiye mümessili 2A mühendislik A.Ş. yetkilisi Emre Deler, vasıtaların gelişigüzel 10 bin km yahut 6 ayda ayrımsız süreli bakımlarının yapılması icap ettiğini söyledi.

Emre Deler, “Tavan bedel uygulamasının bitmesiyle benzen fiyatlarına remiks konusunda remiks yapılıyor. Vatandaş araçlarını elan abat kullanabilmek amacıyla otogaza geçiyor. misal çevirmek icabında averaj ayrımsız otomobilin 400TL ile gideceği bin km ’lik yolu, LPG ’li ayrımsız açkı yüzdelik 40 artırım oranıyla kısaca 240 TL ’ye gidebilir” sanarak konuştu.

Kaynak: IHA