AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, sanatçı Yavuz Bingöl ile ilgili tartışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti ’nin 25. Kuruluş yıl dönümü gecesine katılarak burada bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, sanatçı Yavuz Bingöl ile ilgili tartışmalara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Yavuz Bingöl için yapılan eleştirilerin geçmişte Ahmet Kaya için de yapıldığını kaydeden Çalık, “Yeni Türkiye ’de basın özgürlüğü derken, basına olan güven derken söylememiz Slotbar gereken herkesin birbirine sevgi ve saygı ile yaklaşmasıdır. Ahmet Kaya ’nın yaşadığı o geceyi hepiniz biliyorsunuz ve o gün sahneye atılan çatılı, bıçağı biliyorsunuz. Şimdi özür dilenen bir Türkiye var. Bunu neden söylüyorum. Bugün yeni bir sanatçının hırpalanması, Yavuz Bingöl ’ü çok ciddi manada hırpalayan bir ekip var, bir grup var.

Basına sahip çıkacağız, basın ile beraber yol arkadaşlığı yapacağız. Sanatçılarımıza, değerlerimize hepsine sahip çıkacağız. Biz biliyoruz ki, basın mensubu arkadaşlarımız ekmeğini kaleminden çıkarır. Polise taş atarak bugün cezaevinden yatarak değil” dedi.