Paralel Yapıyla savaş kapsamında ayrımlı şehirlerde farklı operasyonlar yürütülürken, için tevkif sonucunda tahsil edilen aralarında Emre Uslu'nun da yerey aldığı bazı kişiler yurt haricinde bulunuyor.

İddianamelere de 'Fetullahçı Terör Örgütü' kendisine yansıyan Paralel Yapıya alın düzenlenen savaş sürüyor.

Örgütün aynı numaralı adı bulunan Fetullah Gülen hakkında yakalama sonucunda bulunuyor.

İstanbul merkezli ''Paralel Yapı'' soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülen hakkında, 'Silahlı yıldırı örgütü ihdas ve yönetme', 'İftira sonucunda mağdurun delik cezası haricinde adli yahut yönetsel aynı yaptırıma uğramasına illet olma', 'Cebir, gözdağı yahut alavere dalavere kullanarak kişiyi hürriyetinden mahrum kılma' suçlarından soruşturma sonucunda çıkarılmasını istem etmiş, İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği de başsavcılığın talebi hesabına Gülen için soruşturma sonucunda çıkarmıştı. Daha sonraları Gülen için al dergi çıkarılması gündeme gelmişti. Bu konudaki türel proses bitmeme ediyor.

'Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü'' soruşturmasında usulsüzlükler yapıldığı iddialarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca düzenlenen soruşturmada da 'terör örgütü inşa etmek ve yönetmek', 'kurulan örgüte uzuv olmak', yıldırı örgütünün faaliyeti kapsamında açık oturum ve askeri casusluk', 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya yahut vazifesini yapmasını engellemeye teşebbüs' suçlarından begayet sayıda isim tutuklanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen güven fezlekesinde Fetullah Gülen bir numaralı zanlı kendisine yerey aldı. Eski çirkin Emre Uslu, Gültekin Avcı ve bozuk İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de aralarında bulunmuş yer aldığı 79 insana de zanlı kendisine yerey verildi. Yurt dışındaki Gülen ile Uslu için soruşturma sonucunda alındı.

Fezlekede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bozuk MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile begayet sayıda bakan, şekilci ve akademisyenin de yer aldığı 101 isim ''müşteki-mağdur'' kendisine yerey buldu.

Ayrıca ayrımlı kurumlarda yapılanan koşut örgüte alın eskimemiş soruşturmalar ve operasyonlar başlatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı devrinde emek ofisine 'böcek' kendisine isimlendirilen dinleme aleti konulmasıyla ilişkin davanın 13 sanığından zamanın Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdürü Ali Özdoğan, dönemin Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı Güvenlik Sistemleri Büro Amiri Emniyet Amiri Serhat Demir ve dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdürlüğünde vazifeli Komiser Yardımcısı Enes Çiğci halen firari halde bulunuyor.

Bir müddet kaçma fail sanıklardan dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdür Yardımcısı Sedat Zavar ve suç tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdürlüğünde vazifeli çirkin memuru İlker Usta daha evvela Romanya'da yakalanarak, Türkiye'ye getirilmişti.

KPSS'de 13 kaçak

KPSS'deki yolsuzluk iddialarına müteveccih önceki operasyonda 83 insandan Fetullah Gülen dahil 7'sinin iklim haricinde firari yer aldığı belirlendi. KPSS sorularının çalınmasında 'kilit' konumda oldukları tamlanan S.Y, H.S, Z.T, İ.T, C.K ve B.K'nın iklim dışına çıkmış yer aldığı tayin edildi. 

KPSS'deki yolsuzluk iddialarına müteveccih soruşturmanın ikinci evresinde ise için Betvole denetim sonucunda tahsil edilen 78 sanıktan 4'ünün yurtdışında bulunduğu, 2'sinin ise yurtiçinde firari halde yer aldığı öğrenildi. Soruşturmaları bilgi alarak yurtdışına sâdır zanlılar arasında aynı üniversitenin rektörü bulunan Ş.A.T. ile R.Ş, F.K. ve B.B'de bulunuyor. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, amme büyüklenme ve kuruluşlarındaki ehemmiyetli kişilerin, ayrımlı esame üstünden tahsil edilen kararlarla dinlendikleri iddiasıyla yürütülen 'usulsüz dinleme' soruşturması kapsamında da 54 zanlı için savca düzenlenmişti. Şüphelilerden yanlışlık tarihinde güven müdürleri Zeki Güven, Serkan Sözen, başkomiserler Şükrü Bahşi, Ali Temel, Erhan Ülker, komiser Erhan Solak'a ulaşılamadı.

Kaynak: AA