Van merkezli 9 ilde planlı yolsuz dinlemelere ait emniyetteki 'paralel yapı' iddialarına yönelik operasyon kapsamında mahkemeye gönderme edilen 18 güvenlik mensubundan 12'si tutuklandı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca usulsüz dinlemelere ait emniyetteki 'paralel yapı' iddialarına yönelik yürütülen anket kapsamında, 25 Nisan'da, Van merkezli 9 ilde planlı senkronik operasyonda gözaltına tahsil edilen ve geçmiş adliyeye çıkarılan 18 güvenlik mensubu, cumhuriyet altını savcılığında ifadeleri alındıktan sonradan mahkemeye gönderme edildi.

Geç saatlere büyüklüğünde devam eden duruşma sonunda, aralarında eski Van Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü S.G. ile 4. Sınıf Emniyet Müdürü İ.H.Y'nin de bulunduğu şüphelilerden 12'si, 'Suç gitmek için kurulan örgüte organ olmak, yanlışlık uydurmak, resmi belgede sahtecilik, gizliliğin ihlali ve hukuka çapraz verileri kaydetmek' suçlarından tutuklandı. 6 kuşkulu de adli arama hükümleri uygulanarak azade bırakıldı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca 25 Nisan'da usulsüz dinlemelere ilişkin emniyetteki 'paralel yapı' iddialarına yönelik yürütülen anket kapsamında, karşı tahkikat sonucu çıkarılan 19 polisten 10'u Van'da, eski Van İstihbarat Şube Müdürü S.G. Gaziantep'te, 4. Sınıf Emniyet Müdürü İ.H.Y. ve bire benzer komiser Kayseri'de, 2 güvenlik amiri Mersin'de, bire benzer komiser Ankara'da, farklı güvenlik personelleri da Aydın, Ordu ve Manisa'da gözaltına alınmıştı.

Muhabir: Necat Hasar

Kaynak: AA