İmralı'da Abdullah Öcalan'dan sonra Kandil'e giden ve oradan da dönen İmralı heyeti arasından yer alan Pervin Buldan, Kandil'deki KCK yetkililerinin çözüm sürecine ilişkin taslağı kabul ettiğini duyurdu. Bu durum, PKK'nın İmralı'daki Öcalan'ın çizgisine bağlılığını ifade ettiği anlamına geliyor.

Pervin Buldan şunları söyledi:

"Taslağı kabul ettiklerini, önümüzde çok fazla bir zamanın olmadığını, hükümetin bir an önce bu taslağı kabul ederek, müzakere sürecine geçilmesi gerektiğini ifade ettiler"

Kandil'in taslağı kabul etmesi, Öcalan'a bağlılık ifade etmesi olduğu kadar, Kobani olaylarında Öcalan'ın sukunet çağrılarına rağmen insanları sokağa döken Demirtaş'ı da saf dışı bıraktığı anlamına geliyor.

Hatırlanacağı üzere Kobani olayları bahane edilmiş ve Demirtaş'ın çağrısıyla sokak olayları başlamıştı. Bu eylemlerde 41 insanımız hayatını kaybetmişti. Demirtaş o çağrıyı, Öcalan'ın tüm sukunet çağrılarına rağmen yapmıştı.

Kandil ise yaptığı bu hamleyle Öcalan'a destek verirken, deyim yerindeyse Demirtaş'ı da çizdiğini net olarak ortaya koydu.