Suriye'nin Kobani kentinde 26 Ekim 2014'te, PKK'nın bu ülkedeki kolu bulunan YPG saflarında IŞİD militanlarıyla girmiş olduğu arbedede ölen 'Sımko Çarçela' harf ünlü Serbest Kartal'ın cenazesi, Yüksekova'nın Orman Mahallesi'nde mevcut mezarlıkta toprağa verildi. Cenazenin toprağa verilmesinden sonradan ise kaymakamlık merkezinde davranışlar çıktı. Bacağına doğal kavara fişeği kapsülü vurma fail 1 isim yaralandı.
 
HDP'Lİ ADAYLAR CENAZEYE AKIN ETTİ

Şanlıurfa'da ailesi ve Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Meya-Der) yetkillileri aracılığıyla esbak teyit tahsil edilen ve zaman Yüksekova'ya getirilen Kartal'ın cenazesi, şehir merkezine 15 kilometre mesafedeki Keramağa Köprüsü mevkisinde karşılandı. Cenaze çarliston ayrımsız açar konvoyu ile kaymakamlık merkezindeki Kışla Mahallesi'nde mevcut Kışla Camisi'ne getirildi. Cenazeye aralarında Şırnak Milletvekili ve HDP Hakkari 1'inci esna talibi Selma Irmak ile adaylar Nihat Akdoğan, Abdullah Zeydan, Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, HDP ve DBP öğür yöneticileri de katıldı.

Cenazenin ilçeye getirilişi esnasında ise esnaf kepenk kapattı. Kışla Camisi'nde kılanan cenaze namazının arkası esna Kartal'ın cenazesi, omuzlarda taşınarak kısaca 1 kilometre uzaklıkta mevcut Orman Mahallesi'ndeki mezarlığa getirilerek burada toprağa verildi.
 
BARİKAT KURUP SLOGAN ATTILAR
 
Cenazenin toprağa verilmesinden sonradan ayrımsız kol Mariobet ise şehir merkezindeki Cengiz Topel Caddesi'nde toplandı. Yola barikat kurararak sav söz atan gruba kötü müdahalede bulundu. Polis göstericileri gözyaşartıcı doğal kavara ve tazyikli su ile dağıtmaya çalışırken, göstericiler de taş molotof ve havafişek atarak yanıt verdi. İlçede kalın pıtrak cebe sesleri duyuldu.
 
GAZ KAPSÜLÜ YARALADI
 
Olaylar Cengiz Topel Caddesi üstünde mevcut aleniyet sokaklar, Esentepe, Kışla, Orman ve Cumhuriyet mahallelerinde bitmeme ederken, polisin attığı doğal kavara fişeği kapsülü bacağına vurma fail 1 isim   yaralandı. Ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralının tedavisini sürerken, ilçede açık asayiş önlemleri alındı.

Kaynak: HABER7.COM