Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Kardeşliğimiz yüceldikçe, dayanışmamız arttıkça, terör de, diğer sorunlar da artık varlık zemini bulamayacaktır'' dedi.
Gölbaşı Kampüsünde düzenlenen Polis Akademisi 66. Dönem Mezuniyet Törenine katılan Başbakan Erdoğan, yaptığı konuşmada, mezun öğrencilerden asla umutsuz olmamalarını istedi.
''Özgüveninizi asla yitirmeyin'' diyen Erdoğan, şöyle devam etti:
''Önünüze çıkan engeller sizi hedeflerinizden, ilke ve ideallerinizden asla saptırmasın. Bugün, bu mezuniyet töreninde sahip olduğunuz heyecanı, göreviniz süresince muhafaza etmeye gayret edin. Zira sizler, asil bir milletin evlatları, son derece asil bir teşkilatın mensuplarısınız. İşkenceye, kötü muameleye, insanlık dışı muameleye en önde sizlerin karşı çıkacağına da yürekten inanıyorum.
Unutmayınız ki, insan, en kutsal varlıktır. 74 milyonun her bir ferdi, 780 bin kilometrekare vatan toprağının her bir köşesi size eşit mesafede olmak durumundadır. Kardeşliğimiz yüceldikçe, dayanışmamız arttıkça, terör de, diğer sorunlar da artık varlık zemini bulamayacaktır. İşte sizler, bu ülkede kardeşliğin yücelmesinde, dayanışmanın artmasında, özellikle de devlet-millet kaynaşmasının daha da pekişmesinde en kritik noktada görev alacaksınız.''
Mezun olan öğrencilere hayatlarının bu yeni döneminde, yüklenecekleri yeni vazifelerinde üstün başarılar dileyen Başbakan Erdoğan, ''Gideceğiniz, görev yapacağınız şehirlerin umudu, sevinci, heyecanı olmanızı sizlerden özellikle rica ediyorum. Misafir öğrencilerimizin de ülkelerine, halklarına, ailelerine bizim barış, kardeşlik ve dostluk mesajlarımızı, selamlarımızı iletmelerini temenni ediyorum'' dedi.
Bu arada Başbakan Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'ndan, mezuniyet törenin yapılacağı Polis Akademisi Gölbaşı Kampüsü'ne helikopterle geldi. Cuma namazını burada kılan Erdoğan, akademinin yöneticileriyle yemek yedi.

(ADM-RAT-SRP)