Sabah Gazetesi'nin haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, El Kaide terör örgütüne yönelik sürdürülen bir soruşturma kapsamında, 27.02.2013'te, İstanbul Büyükçekmece Kamiloba Mahallesi, İstanbul Caddesi, Yenikent Sitesi, No. 9/6 İstanbul şeklindeki adresi bastı.

Adreste, 4 adet tabanca ve çok sayıda mermi, sahte kimlikler, patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeler ve propaganda amaçlı birçok doküman bulundu. Hücre evinde elde edilen bilgisayarda, örgüt tarafından Acun Ilıcalı ve Adnan Oktar'ın ev ve işyerlerinin araştırmasının yapıldığı belirlendi.

Şüphelilerin bilgisayarlarından Meryem Ana Kilisesi, Bulgar Kilisesi, Haliç Hasköy bölgesinde Haliç Koç Müzesi, Rahmi Koç Müzesi'ne ait fotoğraf ve belgeler elde edildi. El-Kaide Türkiye yapılanması içinde bir hiyerarşik yapı oluşturdukları ve bu yapılanma doğrultusunda örgüt gizliliği çerçevesinde hareket ettikleri anlaşılan 9 şüphelinin, tespit ettikleri veya tespit etmeye çalıştıkları hedeflere yönelik sansasyonel tarzda bombalı ve silahlı eylem arayışı içerisinde oldukları belirlendi.

Fakat iddianamede de o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'a suikast yapılacağına dair hiçbir bilgiye yer verilmedi. Savcılık kaynakları eski müdür Seyfi'nin ortaya attığı iddianın hayal mahsulü olduğu ve söz konusu soruşturma dosyasında Recep Tayyip Erdoğan'a suikast bilgisinin bulunmadığı bilgisini verdi.

Halil Hilal Seyfi teslim olurken yaptığı açıklamada, "Bu arkadaşlar geçen sene Başbakan'a suikastı engelledi. 30 kilo patlayıcıyı Başbakanımızın gireceği bir binaya yerleştirip, binayı havaya uçuracaklardı. Bombayı hazırlık safhasında biz aldık. Ama ne hikmetse biz çalışmaya devam ettirilmedik. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; onu kurtaran insanlar şu an içeride" demişti.

Eski İstihbarat Müdürü'nün açıklamaları, daha önce tutuklanan Paralel Yapı'nın emniyetteki kilit isimlerinden polis müdürü Ali Fuat Yılmazer'in "Erdoğan'a yönelik 17 suikast girişimini önledik" iddiasını akıllara getirdi.

Halil Hilal Seyfi teslim olurken, "El Kaide Erdoğan'ın gireceği binaya 30 kilo patlayıcı koyacaktı" demişti