AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, yeğeni Abdullah ve Elif çiftinin Karabük’te düğün merasimine katıldı. Şahin, salona gelişi sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

“ÜZERİNE CİDDİYETLE GİTMEK LAZIM”
Alman dış istihbaratının Türkiye’yi dinlediği yönde çıkan haberlerin sorulması üzerine ise Şahin, “Almanya’da münteşir çıkan bir dergi var Der Spiegel dergisinin haberi. Ancak Alman Der Spiegel dergisi Türkiye ile ilgili pek hayırlı rüya görmeyen bir dergidir. Özellikle AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili çok haksız haberler yapmış olan bir dergidir. Onların bu haberini ihtiyatla karşılamak gerekir ancak üzerine ciddiyetle gitmek gerektiği kanaatindeyim. Mutlaka hükümetimiz ve Dışişleri Bakanlığımız bu dergide yer alan iddialar hakkında gerekli araştırma ve incelemelerini yapacaktır. Böyle bir haberi doğruluk ihtimali üzerine gerekli çalışmaların hükümetimizin ve Dışişleri Bakanlığımızın yapması gerekir” ifadesine yer verdi.

“330 İLE 367 ARASINDA BİR MİLLETVEKİLİNE SAHİP OLURSAK BUNU DEĞERLENDİRİRİZ”
Yeni anayasa için izlenecek yolun sorulması üzerine Şahin, “2015 seçimlerinden sonraki parlamentodaki milletvekili sayımızla doğru orantılı bir şeydir. Tek başına anayasayı çıkaracak güce sahip değilsek en azından referandumlu bir şekilde güce sahip olur muyuz. 330 ile 367 arasında bir milletvekiline sahip olursak bunu değerlendiririz” diye kaydetti.

“PARTİMİZE GELSE BİLE BAŞBAKAN OLAMAYACAKTIR”
Abdullah Gül’ün ön planda tutulup Davutoğlu’nun Genel Başkan ve Başbakan olması halinde partide bir kırgınlık olur mu? yönündeki soru üzerine Şahin, şunları söyledi: 
“AK Parti’nin seçilecek olan yeni Genel Başkanı aynı zamanda Başbakan’da olacaktır, olmalıdır. Bizim bu konudaki yaklaşımımız budur. Abdullah bey görev süresi dolduktan sonra partimize gelse bile Başbakan olamayacaktır, milletvekili olmadığı için. Bu tür kırgınlıkların bizim partimizin içinde olması mümkün değildir. Biz daha kurulurken, 14 Ağustos 2001’de bir program ortaya koyduk. Bu program gereği hükümet programlarını gündeme getirdik ve 12 yıldır bunları uygulandı. Türkiye’ye önemli hizmetler yaptık. Önemli olan halka vaat ettiğimiz programların uygulanmasıdır. Kimin Başbakanlığında ve Genel Başkanlığında uygulanmış önemi yok. Önemli olan halk hizmet etmektir. Tüm arkadaşlarımızda millete hizmet için bu parti içinde görev almıştır. Abdullah beyde aynı düşüncelerle partinin kurucularındadır. Şimdi gelirse yine aynı düşüncelerle gelecektir. İlerde kime hangi görev düşer bunu zaman gösterecektir” dedi. 
Buna geçiş süreci diyebilir miyiz yönündeki bir soruya ise, ahin “Yok öyle diyemeyiz. Zaman gösterecek” cevabını verdi.

Kaynak: İHA