Şişli Belediyesi'nde Mustafa Sarıgül ve Hayri İnönü mücadelesi devam ediyor. Belediye meclis üyeleri Emir Sarıgül ’ün yanında yer alınca Başkan Hayri İnönü'nün eli kolu bağlandı.

Mustafa Sarıgül, çocukları Emir ve Ömer Sarıgül ve Şişli Belediyesi ’nin meclis üyeleriyle gittiği Bolu ’dan Hayri İnönü'ye mesaj gönderdi.

Şişli'de 15 yıl boyunca görev yaptığını hatırlatan Mustafa Sarıgül, bu günlerde belediyede ufak tefek sorunlar yaşandığını ama bunların temelli olmadığını söyledi.

Sargıül, çözüm noktasının belediye meclisinin olduğunu işaret ederek, "Belediye meclisinin verdiği kararlara ben yıllarca uydum, her belediye başkanı da meclisin vereceği kararlara uymakla mükelleftir" dedi.

Şişli'de halkın oylarıyla seçilen Hayri İnönü'nün görevden uzaklaştırılıp, yerine Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül'ün getirilmek istenmesi uzun süredir gündemi meşgul ediyor. Haberlerin medyada yer almasıyla akla gelen ilk sorulardan biri de "Sarıgül ailesi bu gücü nereden alıyor" sorusuydu, işte cevabı.

Radikal'den Ercan Sarıkaya, Sarıgül'ün bu mücadelesinde kendine dayanak noktası olarak Belediye Meclisi'ni esas aldığını yazdı. Buna göre Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül, belediyenin karar organı olan meclisin 36 üyesinden 26'sını seçimden önce kendileri seçti. Seçim sonrası ortaya çıkan iktidar yarışında üyelerin çoğunu kendine yakın isimlerden seçen Sarıgül, Hayri İnönü'yü koltuğundan etmek için bu güce dayanıyor.