Ankara'daki bulunan yönetimi bu mevzuda suçlamadıklarını tamlayan Ermeni lider, "Ancak Türkiye soykırımı inkar ederek trajedinin tarafı pozisyonuna geliyor. Ankara'yı sırtındaki bu yükten kurtulmaya nida ediyoruz" dedi.
 

‘ERDOĞAN'I TRAJEDİYİ BİRLİKTE ANMAK İÇİN DAVET ETTİM'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Erivan'a trajediyi alay malay adlandırmak üzere nida ettiğini kail Sarkisyan, "Bu sayede bu tarz trajedilerin tekrarlanmasının önüne geçebileceğimizi düşündüm. Erdoğan'ın daveti akseptans etmeyeceğinden az elan yüzdelik 100 emindim fakat Türkiye Cumhurbaşkanı'nı nida etmeyi ayrımsız namus borcu bildim" niteleyerek konuştu.

‘ABD VE İSRAİLl İÇİN ÇIKARLAR İNSANİ DEĞERLERDEN DAHA ÖNEMLİ'

Sarkisyan, Amerika ve İsrail'in 1915 vakaları üzerine 'soykırım' ifadesini kullanmamasını da eleştirdi.

Ermenistan lideri, "ABD ve İsrail, çıkarlarına insancasına değerlerden elan çok ehemmiyet veriyor. Her dü ülkede Türkiye'deki çıkarları zımnında Ankara'yı kırmamayı yeğleme ediyor" dedi.

‘ATATÜRK'ÜN MOZOLESİNE ÇELENK KOYMASI BİZE ACI VERİYORDU'

Pozner, mihman etmiş olduğu Sarkisyan'a "Sovyetlerin yıkılmasından sıkıntı duyuyor musunuz?" sorusunu yöneltti.

Yeni müesses ve şişman trajediler muammer Ermenistan'ın Sovyetler Birliği zamanında fakat kendine gelebildiğini tabir fail Sarkisyan, çelimsiz müddette bağlantı süresince ehemmiyetli ayrımsız iklim durumuna geldiklerinin altını çizdi.

Ermeni lider, "Sovyetler Birliği Dışişleri Bakanı'nın, Türkiye'yi görüşme ettiğinde Atatürk'ün anıt mezarına çelenk koyması bize acı veriyordu. Çünkü o çelenk, Ermenistan'ı da temessül ediyordu" dedi. (Sputniknews)

Kaynak: HABER7.COM