Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Yakın tarihimizin en önemli siyasetçilerinden biri olan Turgut Özal, Türkiye'nin kalkınmasına, gelişmesine, dünyaya açılmasına öncülük etmiş, demokratikleşme ve özgürleşme yolunda tarihi adımlar atmıştır'' dedi. 

Başbakan Erdoğan, Turgut Özal'ın ölümünün 18. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Özal'ın 1980'li yıllara damgasını vurduğunu belirtti. 

Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

''Yakın tarihimizin en önemli siyasetçilerinden biri olan Turgut Özal, Türkiye'nin kalkınmasına, gelişmesine, dünyaya açılmasına öncülük etmiş, demokratikleşme ve özgürleşme yolunda tarihi adımlar atmıştır. 

Merhum Özal, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı görevlerini yürüttüğü sırada adeta bir zihniyet devrimi gerçekleştirmiş; yaptığı hizmetlerle milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. 

Türkiye'nin değişim ve dönüşümünde büyük rol üstlenen, daha müreffeh, daha demokratik, daha özgür bir Türkiye'yi savunan Türkiye Cumhuriyeti'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı vefatının yıl dönümünde rahmetle, saygıyla anıyorum.''