HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, geçtiğimiz hafta uçakta bir vatandaşla yaşanan gerginlik hakkında soruları cevapladı.

"Demirtaş özür dileyince şikayetçi olmadım" şeklinde açıklama yapan Abdulvahap Kaplan'ı yalanlayan Demirtaş, "Tutanak tutturmadım. Özür de dilemedim. Sadece, eşi olduğunu düşündüğüm kadına ‘Kusura bakmayın, bir kadın olarak bunlara tanık oldunuz ’ dedim" şeklinde konuştu.

İşte Demirtaş'ın o açıklamaları;

"5-6 günlük bir olay ve biz bunu kamuoyunun gündemine sunmadık, yeni provokasyonlar yaşanmasın, diye. Kimliğinin, adresinin deşifre olmasını istemedik. Karakolda sohbet ettik, kendisi bana ‘30 yıllık Hizbullahçıyım ’ bile dedi. Ben ise ‘Sizi burada bırakmaya kıyamam ’ diyerek kendilerini aldım, çıktık. Tutanak tutturmadım. Özür de dilemedim. Sadece, eşi olduğunu düşündüğüm kadına ‘Kusura bakmayın, bir kadın olarak bunlara tanık oldunuz ’ dedim. Fakat AKP milletvekilinin (Mehmet Süleyman Hamzaoğulları) açıklamaları doğrusu beni üzdü.

Bu işin içinde bizzat kendisi var mı yok mu; tesadüfen mi uçaktadır, içinde midir, sorusu bizde uyandı. Bana uçaktan VİP ’e gelene kadar ‘Sayın Genel Başkan çok haklısınız. Size bu terbiyesizliği yapmamalıydılar ’ dedi. Dolayısıyla o gün bana hak veren milletvekili, basının karşısına başka şekilde konuşuyorsa, yakıştıramam. Birileri uğraşmak istiyor fakat AKP ’li milletvekili masum değil. Bunun net anlamış oldum, yaptığı açıklamalardan.”Demirtaş, bulunduğu aşamaya ilişkin belirsizlik taşıyan Çözüm Süreci için ise “Sayın Öcalan ‘Süreç, görüşmelerimiz bitmiştir ’ demediği müddetçe süreç devam eder. Ya da hükümet ‘Bu süreç bitmiştir ’ demediği müddetçe süreç karşılıklı olarak devam eder. Sayın Öcalan ve Erdoğan irade beyanlarını sürdürdüğü müddetçe süreç devam eder”