Yurt genelinde etkili olan soğuk hava hafta sonunda yurdun batı kesimlerini terk edecek ve hava sıcaklıkları, batı bölgelerinden başlamak üzere hafta sonunda 4 ila 6 derece artarak mevsim normalleri civarına çıkacak.
     Haber32 muhabirinin Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Türkiye'nin güneybatı kesimleri, bugün Orta Akdeniz'den gelen yağışlı havanın etkisine girdi. Gece saatlerinden itibaren ise Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı hava, yurdun doğu kesimlerinde etkili olacak. Yapılan son değerlendirmelere göre; yağışlı hava, bugün güneybatı kesimlerde, yarın ise güneybatı kesimler ile doğu bölgelerde etkili olduktan sonra hafta sonu yurdu terk edecek.
     Halen yurt genelinde etkili olan soğuk havanın hafta sonunda yurdun batı kesimlerini terk edeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıkları, batı bölgelerinden başlamak üzere hafta sonunda 4 ila 6 derece artarak mevsim normalleri civarına, batı bölgelerde yer yer mevsim normallerinin üzerine çıkacak.
     Yarın, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz (Antalya, Burdur, Isparta), Orta Karadeniz kıyıları (Samsun, Ordu), Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu (Mardin, Siirt, Batman), Konya, Karaman, Sinop çevreleri ile sabah saatlerinde hafif olmak üzere; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli ile Antalya'nın batı kıyı ilçelerinde kuvvetli olmak üzere kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Kar yağışının sabah saatlerinden itibaren, Burdur ve Isparta ile Denizli'nin yüksek kesimlerinde yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (poyraz), Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz'in kıyı kesimlerinde güney ve güneydoğu (keşişleme) yönlerden saatte 40-60 kilometre hızla; Çanakkale Boğazı'nda kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Trakya ile yurdun iç ve doğu bölgelerinde sabah ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.
     Hafta sonunda yurdun büyük bölümünde yağış beklenmiyor. Trabzon ve Rize çevreleri yağmurlu, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlı, diğer bölgeler az bulutlu geçecek. Yurdun iç ve batı kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde sis, iç ve doğu bölgelerde ise buzlanma ve don olayı görülecek.
     İzmir, Aydın, Muğla ile Denizli ve Antalya'nın batı kıyılarında (Finike, Kaş, Demre, Kumluca, Kemer) beklenen kuvvetli yağışın, Burdur ve Isparta ile Denizli'nin yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışının, iç ve batı kesimlerde sisin ve Trakya ile iç ve doğu bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don olayının neden olabileceği ulaşımda aksamalar, sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı, başta sürücüler olmak üzere tedbirli olunulması istendi.