İstanbul'dan Ağrı'ya giden Tacettin İşleyen'in kullandığı yolcu otobüsü, D-100 karayolunun Göllüce köyü yakınlarında buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole devrildi.

Meydana gelen kazada, 47'si yolcu 49 kişi yaralandı. Yaralanan 49 kişinin tedavisi sürerken, yaralılardan bir kısmı ise ayakta tedavi edildi.

KAZADAN GÖRÜNTÜLER

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan 4 yaralının sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Şarampole devrildikten sonra yol kenarındaki çeşmeye çarparak durabilen otobüsün kaldırılması için çekici geldi. Bu arada, kazadan yara almadan kurtulan sürücü Tacettin İşleyen'in jandarma ekiplerince gözaltına alındığı bildirildi.

Akıncılar İlçe Hastanesine kaldırılan yaralılardan Mahsum Türk, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Yolda gizli buzlanma vardı. Şoför, virajı döndükten sonra aracı toparlayamadı ve otobüs devrildi" dedi.

Trafik ekiplerince otobüste yapılan ilk incelemede, aracın arka lastiklerinin kışlık, ön lastiklerinin ise yazlık olduğunun tespit edildiği kaydedildi. Kış lastiği uygulamasıyla ilgili yönetmeliğe göre, kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki lastiklerinin kışlık olmasının zorunlu olduğunu belirten yetkililer, rutin uygulamalarda bu tür araçların arka tekerlerinde kış lastiği takılı olup olmadığının kontrol edildiğini, ön lastiklerin ise diş Sekabet derinliğinin denetlendiğini kaydetti.