AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğluna vaatlerinden dolayı Supermen dedi.

Yine Erdoğan konuşmasında, ''Hazreti Ali 'Ecelimiz ömrümüzün kefilidir' diyor. Ecelimiz ömrümüzün kefilidir. Evet, bugüne kadar, çetelerle nasıl kararlılıkla mücadele ettiysek, bu mücadeleyi aynen sürdüreceğiz. Korkunun ecele faydası yok. Tayin edilmiş ömür ne bir an öte, ne bir an geri. Bak 'saniye' demiyorum. An gitmez, öyleyse kimse boşuna hesap yapmasın'' dedi.

VİDEO HABER İÇİN TIKLAYIN>

Erdoğan, partisince valilik Önündeki meydanda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.
Erdoğan, düşüncenin bittiği yerde şiddetin başlayacağını ifade ederek, şunları söyledi:
''Demokrasiden, sandıktan umudunu kesenler, işte böyle taşla, sopayla, molotofla ortaya dökülürler. Milletten yüz bulamayanlar, işte böyle milleti tehdit ederek, korkutarak ayakta kalmaya çalışırlar. Milletle iletişim kuramayanlar, işte böyle provokasyonla kafayı bulandırmanın peşinde koşarlar. Benim tek kapısını çalacağım yer var, millet. Biz sizinle sandıkta el ele, omuz omuza vereceğiz. Benim tek ortağım sizlersiniz.

Bu oyunu bozacak, bu tezgahı alt üst edecek olan sizlersiniz. Isparta, bu oyunu bozacak mı? Isparta bu tezgahı altüst edecek mi? Isparta bu statüko partilerine bir kez daha sandıkta gereken cevabı verecek mi? Biz bu şiddet eylemlerinin hiçbirine boyun eğmeyeceğiz, bu tahriklerden bu kışkırtmalardan dolayı asla geri adım atmayacağız, tuzaklara düşmeyeceğiz. İşte dün mitingde Diyarbakır gümbür gümbür meydandaydı. Ve oradan Diyarbakır halkı tüm Güneydoğu'ya seslenerek 'biz varız' dedi.

-''DİYARBAKIRLI KARDEŞLERİME KORKUYU KORKUTTUKLARI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM''-

Başbakan Erdoğan, ''Diyarbakırlı kardeşlerime korkuyu korkuttukları için teşekkür ediyorum. 'Demokrasiden asla taviz vermeyeceğiz' dediler'' diye konuştu.

AK Parti'nin rotasını halkın çizdiğini, milletin rotasında ilerlemeye devam edeceklerini, milletin partisi olarak milletle el ele yürüyeceklerini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:
''Bizi hiçbir şeyle korkutamazlar. Bizi merhum Menderes'in akıbetiyle, yüce divanla korkutamazlar. CHP bize ne diyor? 'Sen diyor Menderes'in akıbetini bilmiyor musun? Taşla sopayla molotofla korkutamazlar. Biz bu yola millet yoluna başımızı canımızı koyarak çıktık, o şekilde yürümeye devam edeceğiz. Zira Hazreti Ali 'Ecelimiz ömrümüzün kefilidir' diyor. Ecelimiz ömrümüzün kefilidir. Evet, bugüne kadar, çetelerle nasıl kararlılıkla mücadele ettiysek, bu mücadeleyi aynen sürdüreceğiz. Korkunun ecele faydası yok. Tayin edilmiş ömür ne bir an öte, ne bir an geri. Bak 'saniye' demiyorum. An gitmez. Öyleyse kimse boşuna hesap yapmasın.''

-''SAYIN KILIÇDAROĞLU, 'DAYAN YORGO BİZ GELİYORUZ' DİYOR''-

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
''İşte eski Cumhurbaşkanlarımızdan, hemşehriniz, Sayın Demirel, devlet adamlığı noktasındaki tecrübesini bir kenara koyalım. Ama siyasette halk partisi için 'Halk partisi devlete resmen silah çeken eşkıyanın koruyucusudur. Şehit düşen askerin polisin ve devlet görevlisinin hakkını aramaz da şehir eşkıyası, kır eşkıyası diye adlandırılan bir takım canilerin koruyucusu kesilir' diyordu. Şimdi kime akıl hocalığı yapıyor Sayın Demirel? CHP'ye, MHP'ye. Yeter ki AK Parti iktidar olmasın diye bu savaşı veriyor. Ben futbol takımı tutar gibi parti tutanlara sesleniyorum: Gelin bu oyunu bozalım. Eser siyaseti başkadır. İstismar siyaseti başkadır. Bugün Hopa'daki şehir eşkıyasına, Doğu Güneydoğu'daki şehir yapılanmasına sahip çıkan CHP budur. Başka ne diyordu Sayın Demirel? 'CHP dışarıya memleketi jurnal etmektedir' diyordu. İşte bugün Türkiye'yi İsrail'e şikayet eden CHP, o günkü CHP'den tamamen farksızdır. Biliyorsunuz CHP Genel Başkanı bugüne kadar İsrail'e selam çakmak dışında dış politika adına ortaya bir şey koymadı. Sayın Bahçeli, 3,5 yıllık başbakan yardımcılığı döneminde kaç tane dünya ülkesine gitti, sorun soruşturun. Belki 3'tür, o kadar, ama şimdi açıldı. Önceki gün Sayın Kılıçdaroğlu, bir gazeteciyle şunu söylüyor: Dayan Yorgo biz geliyoruz. Yunanistan'ın en büyük gazetesi de dün bu ifadelerle adeta dalga geçti. 'Dayan Yunanistan Kılıçdaroğlu geliyor' diye. Ya böyle Anamuhalefet partisi genel başkanı olur mu? Maşallah CHP Genel BaşkanI değil, Süperman mübarek. Emekliyi, çiftçiyi, öğrenciyi kurtarmakla kalmadı şimdi de Yunanistan'ı kurtarıyor.
Sizin o hemşehriniz bu CHP için başka ne diyordu biliyor musunuz? 'CHP iktidara gelirse ineklerin sütü kurur' diyordu. 'Halk Partisinin Türk köylüsüne vereceği sadece ıstıraptır. Ayakkabının yerine tekrar çarık alacaktır. Halk Partisi demek köylü için yokluk, karanlık, çarık, kağnı demektir, kara saban demektir' diyordu. Sayın Demir'e ne oldu da şimdi bu CHP'yi bu kadar över hale geldi? İşte dün dündür bugün bugündür anlayışının örnekleri bunlar.''