Paralel yapı soruşturması kapsamında mevkuf mevcut 75 isim üzerine maruz boşaltma kararı ve Genelkurmay Başkanlığı'nın 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimleri zımnında akşam ½ si meydana getirdiği ve tarihe 'e-muhtıra' adına sabık açıklama… A haber'de Zeynep Bayramoğlu'nun sunmuş olduğu Kadraj'da aha bu dü bahis adese dibine alındı. Programın misafiri AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'dı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Paralel Yapı'nın boşaltma kararının yargı eliyle yapılan bir darbe teşebbüsü bulunduğunu ve operasyonla örgütün tabanına ve hükümete 'Ayaktayız, bibi varız' mesajı verdiğini söyledi.

Ergenekon ve Balyoz ile mücadelede güçlenen koşut binanın bu operasyonla 75 kişiyi boşaltma ederek diyar dışına kaçırmayı planlamış olabileceğini tamlayan Tayyar, 'Gülen'in bilgisi olmaksızın bu operasyonu gerçekleştirmeleri begayet zor' dedi.

Paralel Yapı'nın sermayesini şişman seviyede kaybettiğine özen çekici AK Parti Gaziantep Milletvekili, 'Ama iletişim araçları ve yargıda bibi aktifler.Tabanında kâmil bir dağılış mevcut ve bunu durdurmaya çalışıyorlar' ifadesini kullandı.

'DEVLETİN OPERASYON KARŞISINDAKİ ANİ HAMLESİ MUTLU ETTİ'

Paralel Yapı'nın boşaltma kararının peşi sıra devletin tutumunu değerlendiren Tayyar, 'Devletin ameliyat karşısındaki ansızın hamlesi beni şaşırttı ve bahtiyar etti. Devletin ameliyat yeteneği begayet kaslı ve gelinen dideban begayet önemli' niteleyerek konuştu.

'27 NİSAN METNİNİ ERGÜN SAYGUN'UN YAZDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM'

Genelkurmay Başkanlığı'nın 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimleri zımnında akşam ½ si meydana getirdiği ve tarihe 'e-muhtıra' adına sabık izah da konuşuldu programda. Şamil Tayyar, 27 Nisan bildirisinin bir andıç bulunduğunu ve görevin AK Parti'nin ilkokul yılıyla sayışmak bulunduğunu söyledi.

'27 Nisan demeç metnini Yaşar Büyükanıt'ın yazdığını düşünmüyorum' diyen Tayyar, 'Kaleme düz ferdin o çevrim Genelkurmay İkinci Başkanı bulunan Orgeneral Ergün Saygun bulunduğunu düşünüyorum' ifadesini kullandı.

Kaynak: sabah.com