taneryıldız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karaman Ermenek'te ki maden faciasıyla ilgili son bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Bakan Yıldız, arama-kurtarma çalışmalarına devam ettikelrini açıklarken, madeni işleten Has Şekerler Madencilik Limited Şirketi'nin kaza ile ilgili "Doğal afettir" açıklamasına sert bir yanıt verdi.

Bakan Yıldız, açıklamalarında şunları söyledi;

"Ahtapot ile çamur dışarı atıyorlar. Dışarıdan ayrı bir sondaj vurma gereğini hissettik. Devam eden 2 çalışma var.  En dip noktadaki çamurun atılmasına yönelik bir işlem başlatıyoruz. 3'üncü çalışma olarak sondaj yapılacak. Ancak bu 3-4 günlük bir çalışma olacak. Çalışmalar gece boyunca da devam edecek.

Hiç kusura bakmasın bu bir afet falan değil. Doğru bilgi ppaylaşmak lazım. Eğer bir sel, deprem gibi elimizde bulunmayan nedenlerden dolayı bir şey olursa biz doğal afet deriz. Ama burada doğal afet yoktur. Doğal afet tanımlaması yapmak kesinlikle olayı geçiştirmek anlamına gelir. Afet olmayan yerde kusur vardır. "

Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı  Lütfi Elvan ise, "Kaza sonrası madendeki tahkimatlarda büyük bir yıpranma sözkonusu. Ekiplerimiz şu anda çamurda ilerlemeye çalışıyorlar." dedi.