Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ermenek'teki madende yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. "Yaklaşık 25 metreye yakın mesafe gittik, ama bu mesafe bizim hızımızın baya etkilendiğini gösteriyor" diyen Taner Yıldız şunları söyledi;

"Yaklaşık 25 metreye yakın mesafe gittik. Ama bu mesafe bizim hızımızın baya etkilendiğini gösteriyor. Dediğim gibi iki tane 'başaşağı' var ve iki tane önemli de kavşağımız var, onları geçmemiz lazım. Biraz uzun soluklu bir çalışma olacak.

Önümüzde günlerce sürebilecek bir kurtarma çalışmasından bahseder olduk. Çünkü, dediğim gibi hem tahkimatın bozulduğu hem de zeminin bozulduğu bir ortama geldik. Mesafenin çoğunluğunu daha geride bırakmış olmamıza rağmen işin yoğunluğunu önümüzde görüyoruz. O açıdan, ailelerimizle de paylaştığımızı bu bilgilerle zamana karşı biraz daha sabırlı olmamız gerekecek.

18 işçi kardeşimizin yakınları olan 41 kişiden kan örnekleri alındı ve Adli Tıp Kurumuna, Ankara'ya gönderildi. Aynı şekilde 2 işçi kardeşimizden de otopsi ile beraber aynı örnekler helikopterle Ankara'ya intikal ettirildi. Sayın Başkanla konuşmamızda da kendilerinin bir süre istediklerini, bu süre içinde hızla yapacaklarını belirttiler ve yarına bir aksilik olmazsa tarafımıza göndereceklerini belirttiler."