Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüpleri lisanslı ürünleri için bir call center firmasıyla anlaştı. Ancak 2013 Mayıs ’ında Fenerbahçe ’nin sözleşmesi bitti. Firma, sahte ürünleri kopyaladıkları üye listesine satarak büyük vurgun yaptı. Üyelerin şikayeti üzerine çete çökertildi.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre; Fenerbahçe ürün satışı için bir call center firmasıyla anlaştı. 2013 ’ün Mayıs ayında sözleşmeleri bitti. Uyanık firma, kulüp üyelerine ait data bilgilerini izinsiz olarak saklayarak “Kulübümüz zararda. Ürün alarak yardım edebilir siniz?” diye telefon açarak 130 TL ’lik bir eşofman takımını daha fazla bir fiyata satmaya devam etti.

Ancak satılan ürünler hepsi sahteydi. Fenerbahçe ve BJK Spor Kulübü üyesi bazı kişilerin şikayeti üzerine harekete geçen İstanbul Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, şikayet edilen “call center” firmasının Çağlayan ’da Milanobet bulunan merkezine baskın düzenledi. Şirket yöneticileri Barış G., Abdullah A., Arda A. ve Tamer K. gözaltına alındı. İşyerinde yapılan aramalarda BJK Spor Kulübü ’ne ait 300 adet sahte forma ve eşofman takımı ele geçirildi. Firmanın geriye dönük satışlarının incelenmesi için fatura ve muhasebe kayıtlarına el konuldu.

Call center firmasının, BJK Spor Kulübü ile lisanslı ürün satışı için sözleşme yaptıkları ve 2015 Ocak ayı sonuna kadar anlaşmanın devam ettiği belirlendi. Ancak, firmanın kulübe ait lisanslı ürünlerin sahtesini sattığı iddiaları araştırmaya alındı. Fenerbahçe Spor Kulübü ve BJK Spor Kulübü avukatları, izinsiz lisanslı ürünlerinin satışını yapan firma yetkililerinden şikayetçi oldu.