TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ''10 yılda bir demokrasinin inkıtaya uğradığı bir ülke olmaktan Türkiye çıkmıştır'' dedi.
     TBMM Başkanı Şahin, Antalya'nın Demre ilçesinde hükümet konağı, polis merkezi, Köşkerler Köprüsü ve Beymelek Hal Kompleksi'nin açılışlarını yaptı.
     Demre Hükümet Konağı'nın açılışında konuşan Şahin, ülkelerin başarılarının insani gelişmişlik düzeyiyle ölçüldüğünü belirterek, ''Ne demek insani gelişmişlik? Birincisi, işleyen bir demokrasidir. Millet iradesinin dışında başka iradelerin hükmünün geçmediği bir demokrasidir. Sadece milletin dediğinin olduğu ve olacağı bir idare şeklidir. Hamdolsun Türk demokrasisi düne göre bugün daha ileride bir demokrasidir ve daha güçlü bir demokrasidir'' dedi.
     Türkiye'de demokrasinin daha da güçlenmesi gerektiğini ifade eden TBMM Başkanı Şahin, milletin bu konudaki arzusunun ortada olduğunu, milletin iradesini temsil eden TBMM'nin de zaman zaman yaptığı Anayasa değişiklikleriyle demokrasiyi güçlendirmenin mücadelesini verdiğini ve vereceğini kaydetti.
    
     -''10 YILDA BİR DEMOKRASİNİN İNKITAYA UĞRADIĞI BİR ÜLKE''-
    
     TBMM Başkanı Şahin, siyasetin vatandaşa hizmet etmenin aracı olduğunu, Türkiye'yi kimin yöneteceğine halkın karar vereceğini vurgulayarak şunları kaydetti:
     ''Çünkü artık Türkiye'de iktidarlar sizin oyunuzla gelir, sizin oyunuzla giderler. Çünkü Türkiye'de demokrasi bu hale gelmiştir. 10 yılda bir demokrasinin inkıtaya uğradığı bir ülke olmaktan Türkiye çıkmıştır. Bu başarı sizin başarınızdır. Halkımızın demokrasi bilincinin yüksekliği Türkiye'yi bu noktaya getirmiştir.''
     Türkiye'yi insan hakları alanında sorunların yaşanmadığı bir ülke haline getirmek zorunluluğunda olduklarına da değinen Şahin, bu konuda da önemli mesafe alındığını bildirdi. Türkiye'nin tam bir hukuk devleti olması gerektiğinin de altını çizen Şahin, ''Türkiye'yi, temel hak ve özgürlüklerin en geniş anlamda yaşandığı bir ülke haline getirmeliyiz. Bizi işte çağdaşlık seviyesinin önüne geçirecek olan bu kriterlerdir.'' diye konuştu.
     Cumhuriyet'in kuruluşunda Türkiye'nin tek bir üniversiteye sahip olduğuna işaret eden TBMM Başkanı Şahin, bugün 102'si devlet olmak üzere 164 üniversite bulunduğunu söyledi. Türkiye'de her ilde üniversite olduğunu dile getiren Şahin, birçok ilçede de yüksekokul ve fakültelerle gençleri en iyi şekilde eğitmenin mücadelesinin verildiğini kaydetti.
     Sağlık alanında da Türkiye'nin önemli mesafe aldığını vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:
     ''Televizyonlarda bir görüntü beni hep rahatsız etmiştir. Özellikle ülkemizin bazı bölgelerinde Doğu Anadolu'da, İç Anadolu'da kırsal kesimde yaşayan bir vatandaşımız, bir hanımefendi, doğum sancısı tuttuğunda sallarla insanların çektiği kızaklarla saatlerce süren yolculuktan sonra şehir merkezlerine getirilirdi. Ama şimdi hava ambulansları var, paletli ambulanslar var.''
     Adalet alanında artık tüm iller ve ilçelerde müstakil adalet saraylarının hizmette olduğunu belirten TBMM Başkanı Şahin, Demre'deki Adalet Sarayı'nın da tamamlandığını, bir kaç küçük eksikliğin giderilmesinin ardından resmi açılış töreninin yapılacağını açıkladı.
     TBMM Başkanı Şahin, hükümetlerin görevinin vatandaşa modern ve çağdaş mekanlarda hizmet vermek olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
     ''Demre aynı zamanda inanç turizminin de gündemde olduğu bir ilçemizdir. Buraya ziyaret amacıyla çok yabancı da gelmektedir. Ola ki bunların Kaymakamlığa işleri düşebilir. Buraya geldiklerinde modern binalarımızı görmeliler. Adliyeye işleri düştüğünde Türkiye'de yargı hizmetlerinin modern binalarda verildiğini görmeleri lazım. Bunlar bizim prestij binalarımızdır. Sizlere hizmet sunacak olan bu binalarımızın mutlaka modern şekilde yapılmaları gerekiyordu.''
     Türkiye'de okulların bir kısmının hayırseverlerce yapıldığını ifade eden TBMM Başkanı Şahin, Antalya'da son yıllarda yapılan dersliklerin yüzde 50'den fazlasını hayırseverlerin yaptırdığını belirterek, bunun Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu kaydetti.
     TBMM Başkanı Şahin, açılışını gerçekleştirdiği Demre Hükümet Konağı'nda, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek'ten brifing aldı ve Kaymakamlık Şeref Defteri'ni imzaladı. Kaymakam Demiryürek, ziyaretin anısına TBMM Başkanı Şahin'e bir plaket sundu.
    
     -''SİYASİ İSTİKRARDAN YANA TERCİH KULLANDINIZ''-
    
     TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Beymelek Belediyesi tarafından yaptırılan Toptancı Sebze ve Meyve Hali'nin açılışında yaptığı konuşmada da çiftçinin ürettiklerinin pazarlanabilmesi, ihraç edilebilmesi için ekonomik istikrara ihtiyaç duyulduğuna işaret etti.
     Ekonomik istikrarın da siyasi istikrara bağlı olduğunu ifade eden Şahin, şöyle devam etti:
     ''Çok şükür sizler 8 seneye yakın bir süredir istikrardan yana tercihte bulundunuz ve Türkiye sekiz yıla yakın bir süredir siyasi istikrarı yaşamaktadır. Siyasi istikrar ekonomik büyümeyi getirmiştir. Türkiye ekonomisi, 2008 ve 2009'da yaşanan ekonomik krizi istisna ederseniz 2010 yılında yüzde 8 küsur büyümüştür. AB ölçeğinde ekonomisini büyüten ve ekonomik istikrarı sağlayan ülkelerin başında Türkiye gelmektedir.''
     Üreticilerin sadece iç piyasaya hitap etmelerinin de yeterli olmadığına dikkati çeken TBMM Başkanı Şahin, ürünlerin ihraç edilmesi gerektiğini bildirdi.
     İhracatın da Türkiye'nin dış politikasına bağlı olduğuna değinen Şahin, ihracat yapabilmek için komşularla iyi geçinmek gerektiğini kaydetti. Şahin, ''Türkiye özellike son yıllarda memnuniyetle ifade edeyim ki hem kendisiyle hem de komşularıyla hem de dünyayla barışık politika takip etmektedir. Böylece dünyadaki saygınlığı ve itibarı giderek artan bir ülke haline gelmektedir'' dedi.
     Mehmet Ali Şahin, 12 Haziran'da sandık başına gidileceğini de hatırlatarak, ''Siyasi tercihleriniz hepimizin başının üstündedir. İnanıyorum ki Türkiye almış olduğu bu hızı seçimlerden sonra da devam ettirecektir. Çünkü Türkiye'nin buna ihtiyacı vardır'' diye konuştu.
     TBMM Başkanı Şahin, açılışın ardından Toptancı Hal'in bazı bölümlerini gezdi.
    
     -ZİYARET VE İNCELEMELER-
    
     Çevre düzenlenmesi gibi bazı küçük eksikleri kalan Demre Adalet Sarayı'nı ziyaret eden Şahin, ilgililerden bilgi aldı.
     Şahin, bir süre önce açılan ancak zeminden su alması yüzünden parke döşemesi hasar gören Demre Spor Salonu'nda da inceleme yaptı. İlgililerden bilgi alan TBMM Başkanı Şahin, ilgililerden salonun hemen onarılmasını istedi.
     Salonda basketbol antrenmanı yapan küçük çocuklarla sohbet eden Şahin, basket atışlarını izledi.
     TBMM Başkanı Şahin, Demre Polis Merkezi'nin açılışını yaptıktan sonra, geçen yıl aşırı yağışlar sonrası ayaklarında hasar oluşan ve yeniden yaptırılan Köşkerler Köyü Köprüsü'nü hizmete açtı. Şahin, açılışın ardından Köşkerler Köyü Muhtarlığı ile Köşkerler Köyü Tarım Merkezi'ni ziyaret etti ve çiftçilerin sorunlarını dinledi. Bir serayı da gezen Mehmet Ali Şahin, köylülerden sel ve su baskınlarına karşı almaları gereken önlemler konusunda bazı uyarılarda bulundu.
     Beymelek Belediyesi tarafından yaptırılan Toptancı Sebze ve Meyve Hali'nin açılış törenine giderken Şahin, Kayadibi Köyü Camisi'nde de inceleme yaptı.TBMM Başkanı Şahin, ziyaret ettiği yerlerde çocuklara, TBMM amblemli çantalar içinde şapka, defter ve takvimden oluşan hediyeler verdi.
     Şahin'in Demre'deki ziyaret, açılış ve incelemelerine Vali Ahmet Altıparmak, AK Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, daire müdürleri ve partililer eşlik etti.