TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'nin dünya turizminden giderek daha fazla pay almasında aşçıların rolünün büyük olduğunu bildirdi.
     TBMM Başkanı Şahin, Manavgat Aşçılar Derneği tarafından düzenlenen ''Geleneksel Aşçılar Balosu''nda yaptığı konuşmada, turizmin, Türk ekonomisinin büyümesinde lokomotif sektörlerden biri haline geldiğini belirtti.
     Turizm pastasından Antalya'nın da büyük ölçüde yararlandığın kaydeden Şahin, şunları söyledi:
     ''Geçen yıl ülkemize 28 milyonu aşkın turist gelmiş, 23 milyar dolarlık turizm geliri elde edilmiştir. Bunda en büyük pay Antalyamızdır. Antalyamızdaki turizm işletmelerindir, buradaki işverenlerimizindir. Türkiye'ye gelen her üç turistten biri, belki de daha fazlası Antalya'ya gelmektedir. Biraz önce aldığım bilgilerde, sezonun çok canlı başladığını, birçok otelimizin şimdiden büyük oranda misafir ağırladığını öğrendim. Bu da bizim memnuniyetimizi artırmaktadır. Acaba bu turistler neden gelmektedir? Sadece deniz midir, güneş midir, kum mudur? Tabii ki denizin, güneşin, kumun payı vardır ama Türk mutfağının payını hiçbir zaman inkar edemeyiz. Ülkemiz dünya turizminden gittikçe daha fazla pay alamaya başlamışsa bunda aşçılarımızın payı büyüktür. Bu nedenle, aşçıların böyle bir organizasyonu olduğunu öğrenince, aşçılarımızı teşvik etmek amacıyla aranızdayım.''
     Türk mutfağının, aşçılar sayesinde dünyada daha da iyi tanıtılacağına işaret eden Şahin, İtalya'nın kendi mutfağını bir tek makarnayla tanıtabildiğine dikkati çekti.
     Şahin, şöyle devam etti:
     ''Böylesine zengin bir mutfağa sahipken biz yemeklerimizi çok daha iyi tanıtabilmeliyiz. Sadece patlıcandan 350 çeşit yemek yapabilen Türk mutfağı, tanıtabildiği takdirde dünyada ilk sıralarda yer alacaktır ve yabancı misafirlerimizin Türkiye'ye ilgisi daha da artacaktır.
     Türk turizmi daha da gelişmeye müsait potansiyele sahiptir. Bunu iyi şekilde değerlendirdiğimiz takdirde Türkiye bu sektörden de arzu edilen geliri elde edecek ve ülke kalkınmasında ciddi bir paya sahip olacaktır. Siz aşçı kardeşlerimizin ustalığına güveniyoruz. Siz milletlerin kalbine giden bir işi yapıyorsunuz. Çünkü kalplere giden yol mideden geçer.''
     Daha sonra Manavgat Aşçılar Derneği Başkanı İsmail Karataş, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'e, Şahin de İsmail Karataş'a plaket sundu.