Terör, Hakkari'de biri polis memuru üç kardeşi vurdu.

Edinilen bilgilere göre, Hakkari Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi'nde görev yapan polis memuru Engin Açıkgöz, yurtdışından kendisini ziyarete gelen ağabeylerini kent merkezinden 8 kilometre uzaklıktaki Depin mevkiinde bulunan Kerem Çallı Alabalık Tesisleri'ne götürdü.


Burada birlikte yemek yiyen üç kardeş ardından eve dönmek için lokantadan çıktı. Polis ve ağabeyleri tam otomobile binecekleri sırada uzun namlulu silahlarla tarandı.

 Saldırıda polis memuru Engin Açıkgöz, olay yerinde şehit düştü. Ağır yaralanan iki ağabeyi ise Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, ancak bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Saldırı sonrası emniyet güçleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı. Çok sayıda Özel Harekat timi ve komandonun katıldığı operasyona askerî helikopter de havadan destek verdi.

Şehir merkezine yakın bir bölgede düzenlenen operasyonda teröristlerin gizlenme ihtimali olan mağara ve dağlık alanlar ateş altına alındı. Saldırganların iki kişi olduğu ve tesislerin üst tarafına doğru kaçtığı ileri sürülüyor. Olay yerinde 70 adet boş mermi kovanı bulunduğu öğrenildi.