AK Parti İzmir milletvekili adayı İbrahim Turhan, 7 Haziran genel seçimlerinden sonra teşvik sisteminin tepeden tırnağa gözden geçirilerek çok daha ayrıntılı bir sistemin devreye girmesinin planlandığını bildirdi.

Seçim çalışmaları kapsamında, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde iş adamlarıyla bir araya gelen Turhan, burada yaptığı açıklamada, 90'lı yıllarda kurulan koalisyon hükumetlerinin ülkeye büyük zarar verdiğini ve ekonomik istikrarsızlık getirdiğini söyledi.

Turhan, şu anda ülkede istikrarın sağlandığını belirterek, önümüzdeki dönemde işsizliği azaltmak, çalışanlara daha iyi iş olanakları sağlamak gibi önemli maddelerin hükümetin birinci gündem maddesi olacağını vurguladı.

-"Milleti düşünen tek parti AK Parti'dir"

İhracat alanındaki sanayi sektörü üzerine büyük bir titizlikle gideceklerini belirten Turhan, şunları kaydetti:

"Bu tür tesislerin güçlenmesi suretiyle çalışanların refahı ve şartları iyileşecek. Üretmeden tüketmeye kalktık mı, felakete sürükleniriz. Geçmişte bu tür şeyler yaşandı, sonuçları ekonomik krizlere yol açtı. İki anahtar vaadinde bulunanlar milleti kandırdı. Sonuçta 1994 yılında ekonomik kriz meydana geldi ve binlerce iş yeri iflas etti. Hesapsız, kitapsız, ölçüsüz vaatler büyük felaketlere sebep oluyor. 7 Haziran seçimleri sonrası ülkemizi üretim, yatırım ve istihdam alanında geliştireceğiz. Millete bir şey verilecekse bunu verecek olan parti AK Parti'dir, milleti düşünen tek parti yine AK Parti'dir. Çünkü ciddi hesap yapıyoruz."

- "Teşvik sistemi gözden geçirilecek"

"Teşvik sistemi tepeden tırnağa gözden geçirilecek ve çok daha ayrıntılı bir sistem devreye girecek" diyen Turhan, şu bilgileri verdi:

"Bundan sonra ilçe ve sektörler düzeyinde çok ayrıntılı bir teşvik programıyla karşınıza çıkacağız. Sadece iller bazında değil, ilçeler bazında da değerlendirmeler yapılacak, yani sektörler bakımından her ilçenin teşvik imkanları birbirinden ayrıştırılacak. Teşvikler sadece vergi iadesi gibi ya da uygun şartlarla arsa ve enerji temini gibi alanlarla sınırlı olmayacak. Yapacağımız en önemli değişiklik devleti, sanayicinin ortağı gibi hareket eden anlayışa getirmek olacak."

Turhan, ayrıca İzmir'den yurt dışına direkt uçuşların önümüzdeki dönemde başlatılacağını ve bununla iş adamlarının pazarlara daha kolay ulaşacağını sözlerine ekledi.

Kaynak : Ömer Süt / AA