Türk Hava Yolları (THY) ile seyahat eden SAGA (Sahra Altı Afrika) ülkeleri vatandaşları, geçerli Schengen, İngiltere ve ABD vizesi sahibi olmaları koşuluyla Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye vizesi alabilecek.
THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Büyük Sahra Çölü'nün güneyindeki Burindi, Komoros, Cibuti, Eritre, Etiyopya, Kenya, Malavi, Ruanda, Somali, Uganda, Tanzanya, Zambiya, Angola, Kamerun, Kongo, Demokratik Kongo, Sudan, Gambiya, Gana, Nijer, Nijerya ve Senegal'den oluşan SAGA ülkelerine yönelik başlatılan yeni uygulamanın, bölge ülkeleri ile Türkiye arasında ticari ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunacağı ve THY'nin yolcu sayısının artmasını da sağlayacağı kaydedildi.
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da konuya ilişkin açıklamasında, Afrika'dan Türkiye'ye gelecek yolcuların vizelerini kolaylaştırmak için yapılan çalışmaların önemine işaret ederek, ''Afrika'da birçok şehirde, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğinin uzak olması ya da bulunmaması sebebiyle vize almakta zorluk çekiliyor. Türk Hava Yollarının girişimiyle İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığıyla yapılan görüşmeler sonucunda vize kolaylığı sağlandı. Konunun olumlu sonuçlanmasında Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın katkıları oldu. Kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Schengen, ABD veya İngiltere vizesi bulunan Afrikalı yolcularımızın, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda vize alabilmeleri, Türkiye'ye ve Türk Hava Yollarına olan ilgiyi artıracaktır'' görüşünü bildirdi.

-VİZE İÇİN GEREKEN KOŞULLAR-

Açıklamaya göre, bu çerçevede geçerli Schengen, İngiltere veya ABD vizesi olan SAGA ülkesi vatandaşlarına şu koşullarla Atatürk Havalimanı'nda vize verilecek:
''-Geçerli ve usulüne uygun pasaport sahibi olmaları,
-Pasaport geçerlilik sürelerinin geriye dönüşlerini mümkün kılacak, en az 6 ay geçerli süreye sahip olması,
-Schengen, İngiltere veya ABD vizesi sahibi olmaları ve daha önce en az bir kez bu ülkelere seyahat etmiş ve bu ülkelerin makamlarınca girişleri reddedilmemiş veya sınır dışı edilmemiş olmaları,
-Turistik amaçlı iş ve ticari görüşmeler kapsamında seyahat etmeleri, seyahat amaçlarına uygun belgeleri (otel rezervasyon, yeterli maddi imkanları (günlük 50 ABD Doları) ibraz etmeleri,
-Gidiş?dönüş THY bileti ibraz etmeleri,
-Türkiye'ye girmeleri yasaklanmış, sınır dışı edilmiş ve haklarında süreli yurda giriş yasağı kararı alınmış yabancılardan olmamaları gerekmektedir.''
SAGA ülkeleri iş adamları, bu şartlarla 30 güne kadar ikamet süreli, tek giriş vizesini 15 avro/20 ABD Doları vize harcı karşılığında alabilecek.