TRT, Ramazan'a özel 6 ülkeden canlı!

TRT, ramazan boyunca haftada iki gün 6 ülkeden canlı yayın gerçekleştirecek...

TRT'den alınan bilgiye göre, kurum tarafından ramazan ayında yayınlanacak program yelpazesi için uzun süredir hazırlık yapılıyor. Bu kapsamda, iftar programı içinde ''Dünyada Ramazan'' isimli bölüme yer verilecek. Canlı yurt dışı bağlantıları, haftada iki gün 15-20 dakika olarak gerçekleştirilecek. 

Yurt dışı bağlantıları çerçevesinde, yarın ve 22 Ağustosta Kosova-Prizren, 28 ve 29 Ağustosta Suriye-Halep, 4 ve 5 Eylülde Irak-Kerkük, 18 ve 19 Eylülde Bosna Hersek-Saraybosna ve Eylül ayı içerisinde Gürcistan-Batum ve Ahıska'dan izleyiciye seslenilecek. 

Irak, Kosova, Bosna Hersek ve Saraybosna'daki yayınların kesinleştiği, Gürcistan ve Suriye'de de teknik bir sorun olmaması halinde toplam 6 ülkeden canlı yayın yapılacağı belirtildi. Bu yayının iftar programı olarak ilk defa gerçekleşecek bir yayın formatı olduğu ifade edildi. 

İLK CANLI YAYIN ŞANLIURFA'DAN
TRT tarafından değişik illerde canlı yayın yapılacak ''Anadolu'da Ramazan'' adlı bölüm de, iftar programı içinde yer alacak. 

Bu program için Türkiye'nin doğu ve batı illerinde iki ayrı ekip görevlendiren TRT'nin ilk canlı bağlantısı, ramazanın ilk günü olan yarın Şanlıurfa'da gerçekleştirilecek. 

Şanlıurfa'nın ardından, 22 Ağustosta Kastamonu, 23 Ağustosta Mardin, 24 Ağustosta Bolu'da, 25 Ağustosta Diyarbakır, 26 Ağustosta Eskişehir, 27 Ağustosta Bingöl, 28 Ağustosta Bilecik, 29 Ağustosta Erzurum, 30 Ağustosta Bursa, 31 Ağustosta Gümüşhane, 1 Eylülde Tekirdağ, 2 Eylülde Trabzon, 3 Eylülde Çanakkale, 4 Eylülde Rize, 5 Eylülde Balıkesir, 6 Eylülde Ordu, 7 Eylülde İzmir, 8 Eylülde Sivas, 9 Eylülde Denizli, 10 Eylülde Kayseri, 11 Eylülde Antalya, 12 Eylülde Nevşehir, 13 Eylülde Isparta, 14 Eylülde Konya, 15 Eylülde Amasya, 16 Eylülde Mersin, 17 Eylülde Samsun-Vezirköprü, 18 Eylülde Osmaniye'de, 19 Eylülde Çankırı'dan canlı yayın yapılacak. 

TRT, 15 Eylülde Kadir Gecesi yayınını Amasya'daki 2. Beyazıt Camisi ile Bosna Hersek'in Gorajde kentindeki 15 bin kişilik camiden dönüşümlü olarak gerçekleştirecek. 

ÇOCUKLAR DA UNUTULMADI
TRT-1 ekranlarında ''Ramazan Sevinci'' adlı iftar programı, Topkapı Sarayı'ndan canlı olarak yayınlanacak. Sunuculuğunu Bekir Develi'nin yapacağı programa, seyircilerin de katılımı sağlanacak. Her gün iki konuğun yer alacağı programda müziğe de yer verilecek. 

''Sabırlı İşler'' adlı programda, pilotluk, madencilik gibi meşakkatli meslek dallarında çalışanların iftar günlüğü anlatılacak. Programın içinde her gün bir Anadolu iline 10 dakika süre ile bağlanılacak. 

Ramazan süresince program çeşitliliğine yer verecek olan TRT, çocuklara yönelik de iki ayrı çizgi film hazırladı. ''Elif'in Günlüğü'' ile ''Oruç Sözlüğü'' animasyonları, ramazan boyunca TRT ekranlarında olacak. 

''Foto Ramazan'' adlı programda, fotoğraflarla ramazan hikayeleri anlatılacak. Program süresince, zaman zaman Mekke ve Medine'den canlı bağlantılar gerçekleştirilecek. 

''Sahur Zamanı'', ''Gece Kahvesi'', ''Ramazan ve Hatırlattıkları/Telve'', ''Minyatür Dilinden'', ''Minyatürle Anlatılır Aşk'', ''Anadolu'da Oruç Mevsimi'', ''Gönül Makamı'', ''Sufi Klipler'', ''Ramazan Güzeldir'', ''Kısaca Ramazan'', ''Sadece 5 Dakika'', ''İftar Sofrası'' ve ''Akdeniz'de Asırlık Çınar: Endülüs'', TRT'nin diğer ramazan programları olarak ekrana getirilecek.