Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TRT'nin önümüzdeki dönemde, temel yayıncılık ilkeleri ve milli değerlerden hiçbir taviz vermeden, halkın en güvenilir bilgi ve haber kaynağı olmayı sürdüreceğine inandığını belirtti.
Erdoğan, Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun (TRT) kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Genel Müdür İbrahim Şahin'e kutlama mesajı gönderdi.
TRT'nin, kuruluşundan bugüne sürdürdüğü yayınlarla televizyon ve radyo yayıncılığına yön verdiğini, öncü bir rol üstlendiğini kaydeden Erdoğan, TRT'nin günümüzde de radyo ve televizyon yayınlarıyla sesli ve görüntülü medyadaki en itibarlı kuruluşlardan biri olarak varlığını sürdürdüğünü, yurt içinde ve yurt dışında Türkiye'nin ve vatandaşların sesi olduğunu ifade etti.
Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
''Ne mutlu ki TRT, hükümetimizin görev süresi içinde daha kaliteli bir yayıncılık anlayışını üstlenmiş, yeni kanallarla birlikte saygınlığını ve marka değerini daha da arttırmayı başarmıştır. İnanıyorum ki TRT, önümüzdeki dönemde temel yayıncılık ilkeleri ve milli değerlerimizden hiçbir taviz vermeden, halkımızın en güvenilir bilgi ve haber kaynağı olmayı sürdürecektir. Bu inançla Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun kuruluş yıl dönümünü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.''