Suriye'nin kuzeyinde IŞİD'in saldırıları nedeniyle sayıları 200 bini bulan Kürt Türkiye'ye geçiş yapmak için sınır kapılarına dayandı.

Türkiye'nin Suriye sınırında günlerdir süren olaylar gerginliği artırsa da, HDP'nin askerlere taş atan vekillerine en güzel cevap yine askerlerden geldi..

İlk gün geçişlere izin verilmezken 2. gün binlerce Kürt'ün Türkiye'ye geçişine izin verildi. Türk askeri, kontrollü bir şekilde Suriye'den gelen Kürtler'i Türkiye'ye alırken Mehmetçik özellikle kadın ve çocuklara yardım eli uzattı.

Suriye sınırındaki bu görüntülerin yanısıra istenmeyen olaylar da yok değil.. HDP'li vekillerin ve belediye başkanlarının öncülük ettiği bazı gruplar, sınırı geçerek Suriye'de PKK uzantısı PYD'ye katılarak IŞİD'le savaşmak için askerle karşı karşıya geldi.

Askerin Suriye tarafına geçişlere izin vermediği sınırda olaylar çıktı. Gültan Betkanyon Kışanak ve Aysel Tuğluk gibi bazı HDP'liler askerle tartıştı. Hatta Aysel Tuğluk'un askere taş atarken çekilen fotoğrafları basına yansıdı.

HDP'li vekillerin askerlere karşı provokatif davranışlarına en güzel cevap ise yine Mehmetçik'ten geldi. Çekilen fotoğraflar, Türk askerlerinin "Ölüme terk ediyorsunuz" diye suçlandığı Suriyeli Kürtler konusunda ne kadar hassas davrandıklarının en büyük örneği.

Türk askeri, Suriye sınırından geçerek Türkiye'ye sığınan Kürtler'i bağrına bastı. Yiyecek ve içecek yardımında bulundu. Güvenli bir şekilde sınırı geçmelerine yardımcı Yeni bahis siteleri oldu. Aralarından bir tanesi de Suriyeli bir Kürt teyzeyi ellerini öperek karşıladı.