Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bir milleti var eden, besleyen, zenginleştiren, bütünleştiren ve yekvücut kılan en önemli olgulardan biri de dildir'' dedi.
Erdoğan, ''Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Haftası'' dolayısıyla yayımladığı mesajda, ''Bizler bu topraklarda dilimiz sayesinde kök saldık, düşünce ve sanat ürettik'' ifadesine yer verdi.
Bir milleti var eden, besleyen, zenginleştiren, bütünleştiren ve yekvücut kılan en önemli olgulardan birinin de dil olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:
''Ninnilerle, hikayelerle, masallarla, şiirlerle, ağıtlarla, türkülerle, şarkılarla, romanlarla kültürümüzü, medeniyetimizi, acımızı, neşemizi, tarihimizi var eden, bizi biz yapan değerlerimizi nesilden nesile aktardık.
Anadolu, milletimizin ortak vatanı haline gelmişse, milletimizin ruh köklerinin kök saldığı bir vatana dönüşmüşse bunda kullandığımız dili bir yüksek kültüre dönüştüren şairlerimizin, yazarlarımızın, düşünürlerimizin büyük katkısı vardır.
Bu şair ve düşünürlerimizin başında da Yunus Emre gelmektedir.
Büyük bir mutasavvıf ve büyük bir şair olan Yunus Emre, sevgi ve dostluk felsefesi ile yazdığı eserleri nedeniyle sadece Türk edebiyatının değil, dünya edebiyatının da en önemli isimleri arasında yer almaktadır.
Yunus Emre'nin bize bıraktığı dil mirası, bugün mevcut şairlerimizin, yazarlarımızın eser ve çabalarıyla inanıyorum ki, çok daha derinleşecek ve zenginleşecektir.''
Dil mirasının zenginleşmesinde yazarlar kadar yazılı ve görsel medyaya da görevler düştüğünü belirten Erdoğan, ''Yahya Kemal'in ifadesiyle bu dil hepimizin ana sütü sayılır; bu dil hepimizin ortak dilidir, ortak mirasıdır, birlik ve beraberliğimizin de en önemli teminatlarındandır'' dedi.
Türk Dil Bayramı'nı kutlayan Erdoğan, mesajını ''büyük şair ve gönül eri Yunus Emre'yi rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum'' ifadesiyle tamamladı.