TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türk Hava Kuvvetlerinin, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, ''İstikbal göklerdedir'' sözünün yol göstericiliğinde, sorumluluklarını özveriyle ve kararlılıkla yerine getirdiğini belirtti.
Şahin, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının 100. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz parçası ve savunma gücünün temel ögelerinden olan hava kuvvetlerinin, ülke bütünlüğü, milli hak ve menfaatlerin korunması için üstün gayret sarfettiğini ifade etti. Şahin, şunları kaydetti:
''Hava Kuvvetleri Komutanlığı, kuruluşundan bugüne kadar teknolojinin kullanımından eğitime kadar çok başarılı bir yapılanmaya sahip olmuş, üstün görev anlayışıyla Türk Milleti'nin gönlünde saygın bir yer edinmiştir.
Türk Hava Kuvvetleri, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'İstikbal göklerdedir' sözünün yol göstericiliğinde, sorumluluklarını özveriyle ve kararlılıkla yerine getirmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Hava Kuvvetleri Komutanlığının kuruluş yıldönümünü kutluyor, şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyor, bu köklü kurumun değerli mensuplarına üstün başarılar diliyorum.''