TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Emniyet teşkilatının eğitim düzeyinin son yıllarda önemli ölçüde artığını, bunun, Türkiye'de demokrasinin güçlenmesinin etkenlerinden birisi olduğunu söyledi.
     Şahin, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 166. yıl dönümü nedeniyle İçişleri Bakanı Osman Güneş ve Polis Teşkilatı heyetini kabul etti.
     Güneş, Türk Polis Teşkilatının, özellikle son yıllarda yapılan değişikliklerle artık sadece Türkiye'de değil, pek çok ülkede hizmet veren, uluslararası platformlarda görev alan teşkilat haline geldiğini söyledi. Güneş, teşkilatın, uluslararası platformda da aranılan, istenilen talep edilen bir niteliğe kavuştuğunu kaydetti.
     Halkın polis teşkilatında duyduğu memnuniyeti dile getiren Güneş, ''Türkiye İstatistik Kurumunun yaptığı, 2010 yılında yayımlanan ankete göre, 2009 yılında vatandaşların memnuniyet duyma oranı yüzde 78'e ulaşmıştır. Bu oran, 2003'lü yıllarda yüzde 57'lerdeydi'' dedi.
     TBMM Başkanı Şahin de çağın, değişim ve dönüşüm çağı olduğunu, Emniyet Teşkilatının da bu değişime, dönüşüme uyum sağladığını ifade etti. Teşkilatın özellikle teknolojik imkanlardan en iyi şekilde yararlandığını anlatan Şahin, ''Suçlunun tespiti, faili meçhul olayların aydınlatılması bakımından kamuoyunun yeni öğrendiği bir takım yöntemlerle adeta iğneyle kuyu kazarcasına suçluları tespit etiğinizi, çok yakın bir zamanda tüm Türkiye ve dünya yakından izledi'' dedi.
     Emniyet teşkilatının eğitim düzeyinin son yıllarda önemli ölçüde artığını belirten Şahin, şöyle devam etti:
     ''Bu, Türkiye'de demokrasinin güçlenmesinin etkenlerinden birisidir. Çünkü vatandaşa nasıl davranılır, onun güveni nasıl kazanılır ve vatandaşın güvenliğini sağlarken onların demokratik haklarını da kullanmaya özen göstererek hizmet nasıl yapılır? Bunlar önemli. Bu konuda da son yıllarda önemli gelişmeler olduğu için vatandaşın Emniyet Teşkilatının hizmetlerinden memnuniyeti de artmıştır.''
     Vatandaş polis dayanışmasını son derece önemsediğini, Polis Teşkilatının bu konudaki başarısının bazı dizilere de konu olmaya başladığını belirten Şahin, ''Sizin halkla olan diyaloğunuz, senaristleri bile etkilemiş. Onların bile senaryolarını yazarken sizin başarılarınızı değerlendirmeyi düşünmüş olmaları da beni memnun etti'' dedi.
     Her meslekte olduğu gibi Emniyet Teşkilatında da hata yapanların olabileceğini kaydeden Şahin, hukuk kuralları içinde hata yapanlara ilişkin işlemlerin yapıldığını, bunun da yine vatandaşın hak ve hukukunu önlemeye yönelik yapıldığını söyledi.