Karşılaştırma sistemleri Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de son dönemlerde internet üzerinde alış veri yapan firmaların en önemsedikleri konulardan bir tanesi olmaya başladı. Internet ortamına taşınan binlerce hatta yüzbinlerce sanal mağaza içerisinde aradığınız ürünü bulmak, bunları güvenli şirketlerden en uygun fiyata temin etmek herkesin önemsediği bir konu.

İlk zamanlar sadece ürünler için çıkan karşılaştırma sistemleri artık hizmetleri de içine alarak otel, uçak bileti, tur, rent a car ve hatta transfer hizmetlerini de içine aldı. Bunlar içerisinde bugün inceleyeceğimiz konumuz araç kiralama sektöründe karşılaştırma siteleridir. Araç kiralama sektörü ülkemizin 2005 yılından sonra en hızlı büyüyen sektörleri arasında yer almakta. Bu büyüme hızını gören büyük sermayeli şirketler uluslararası ve ulusal markalarla başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere birçok havalimanı ve şehir ofislerinde hizmet vermeye başlamıştır. Rent a car sektörünün büyük bir trafiğini oluşturan havalimanı firmaları Atatürk, Sabiha Gökçen, Adnan Menderes, Esenboğa Havalimanlarında yerlerini aldılar. Elbette bununla sınırlı kalmayarak internetin tüm nimetlerinden faydalanmak adına web sitelerinden de rezervasyon alma alt yapılarını geliştirdiler. Site sayısının artması ve rezervasyon güçlüğünü gören iki site 24 saat rezervasyon araç kiralama sistemi ve rent a car rehberi sitesi bu alanın öncüsü olmak için ortaklaşa adım attılar. Rent A Car Rehberi www.rentacarrehberi.com adresinden faaliyetlerini sürdürmeye devam ederek, daha önce sadece firma indisi gibi çalışırken daha sonra akıllı arama motoru olarak çalışmaya başladı.

Büyük şehirlerin yanında turizm’in kalbi Antalya, Muğla, Bodrum, Marmaris, Adana, Kayseri, Bursa gibi şehirlerde de oto kiralama karşılaştırma faaliyetlerini eş zamanlı olarak başlattılar. Özellikle yüksek sezonlu dönemlerde büyük bir ilgi karşılaşan bu siteler, kurumsal firmalarında önemsedikleri bir marka haline gelmiş durumundalar. Şuan bünyesinde Türkiye’nin önemli markalarını barındırmanın yanında yüksek yazılım ve sunucu alt yapısı sayesinde kesintisiz hizmet vermektedir.

Önümüzdeki dönemlerde daha artacağı düşünülen talepler için şimdiden yatırımlarına önem veren bu sayfaların ismini daha çok duyacak gibiyiz.