Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Modern demokrasiler siyasi partilerin yanı sıra güçlü sivil toplum örgütlerinin ve tarafsız medyanın varlığıyla da anlam kazanmaktadır'' dedi.
Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Erdoğan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Cemiyet Başkanı Orhan Erinç'e kutlama mesajı gönderdi.
Başbakan Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:
''Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, basın ilkelerinin, meslek ahlakının korunmasında, haber alma hakkı ve ifade özgürlüğünün savunulmasında, gazetecilerimizin daha iyi şartlarda çalışmasına yardımcı olmak hususunda önemli bir görev ifa etmektedir.
Ülkemizin en köklü basın kuruluşlarından biri olan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, üstlendiği görev ve sorumluluklar itibarıyla demokrasimizin güçlenmesine de değerli katkılar sunmaktadır. Modern demokrasiler siyasi partilerin yanı sıra güçlü sivil toplum örgütlerinin ve tarafsız medyanın varlığıyla da anlam kazanmaktadır. Türkiye'de demokrasi geliştikçe, hak ve özgürlükler noktasında ilerleme sağlandıkça, ileri demokrasi anlayışı tahkim oldukça medyamızın varlığı daha da güçlenecek, toplum ve devlet daha da şeffaflaşacaktır.
Daha ilkeli, daha dürüst ve daha saygın bir medyanın oluşmasına katkıda bulunmaya devam edeceğine inandığım Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin kuruluş yıl dönümünü kutluyor, size, üyelerinize ve sorumluluk sahibi bütün gazetecilerimize başarılar diliyorum.''