TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, hiçbir ayrım gözetmeksizin ihtiyaç sahiplerine yardım götürmeyi kendisine ilke edinen Kızılay'ın, milletten aldığı güç ve destekle uluslararası alanda Türkiye'nin tanıtımında da önemli bir rol oynadığını belirtti.
Şahin, Türkiye Kızılay Derneğinin 143. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
TBMM Başkanı Şahin, mesajında, dayanışmanın, şefkatin, hoşgörünün ve barışın simgesi olan Türk Kızılayı'nın, kurulduğu günden beri sorumluluklarını büyük özveriyle yerine getirdiğini bildirdi.
Milletin yardımseverlik duygularının bir yansıması olarak Hilal-i Ahmer Cemiyeti adıyla kurulan derneğin, 143 yıldır yurt içinde ve uluslararası alanda önemli çalışmalar yaptığını belirten Şahin, mesajında şunları kaydetti:
''İsmini Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün verdiği Kızılay, başta deprem, sel ve savaş olmak üzere birçok afette acıları dindirmek, yaraları sarmak için 'kara gün dostu' olarak gayret göstermektedir. Milletimizin dünyaya uzattığı şefkat eli olan Kızılay, felaket bölgelerinde insanlara başta sağlık olmak üzere barınma, beslenme ve eğitim gibi her türlü yardımda bulunmaktadır. Hiçbir ayrım gözetmeksizin ihtiyaç sahiplerine yardım götürmeyi kendisine ilke edinen Kızılay, milletimizden aldığı güç ve destekle uluslararası alanda Türkiye'nin tanıtımında da önemli bir rol oynamaktadır.
Her geçen gün hizmet ve faaliyet alanını genişleten Türkiye Kızılay Derneği'nin kuruluşunun 143. yıl dönümünü kutluyor, tüm çalışanlarına, gönüllü destekçilerine sevgi ve selamlarımı iletiyorum.''