Ekonomi Bakanlığının Türk Ürünlerinin Yurt Dışında Markalaşması, Türk  Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALITY Destek Programı kapsamında Ege İhracatçı Birlikleri tarafından Güney Kore'nin başkenti Seul'de basın tanıtımı ve  tadım etkinliği organize edildi.

Ege İhracatçı Birliklerinden gıdayla ilgili 5 birliğin katıldığı  etkinlikte, kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm, kuru domates, zeytinyağı, defne,  kekik, adaçayı, makarna ve bulgurun da aralarında bulunduğu ürünler, 25-28  Ekim'de gerçekleştirilecek Food Week Korea Fuarı'nda tanıtılacak.

Türk gıda ürünleriyle hazırlanabilecek Uzakdoğu damak tadına uygun  yemek tariflerinin tanıtılacağı etkinlikte, ünlü Türk şef İbrahim Önen'in  hazırlayacağı lezzetlerin tadımı yapılacak.

Ülkenin en önemli gıda fuarı Food Week Korea'da kurulacak Türkiye  standında, 25-28 Ekim'de günde iki defa düzenlenecek tadım etkinliklerine Güney  Kore'den ithalatçı firmalar, distribütörler, kamu temsilcileri, basın mensupları  ve ziyaretçiler katılacak.

AYLA FİLMİNİN BAŞROL OYUNCULARI KATILACAK

Tanıtım etkinliğinin en özel konukları ise Türkiye'nin Oscar'a aday  gösterilen ve iki ülke arasındaki ilişkilere yönelik dramatik bir öyküyü  beyazperdeye aktaran Ayla filminin başrol oyuncuları olacak.

Kore Savaşı'na katılan Türk askerlerinden biri olan Astsubay Süleyman  Dilbirliği ile savaşta ailesini kaybeden Koreli küçük kızın hikayesinin  anlatıldığı filmin 27 Ekim'de yapılacak Güney Kore galasının ardından oyuncular  Kim Seol ve İsmail Hancıoğlu, fuardaki tanıtım etkinliğine katılacak.

TİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları  Birliği Başkanı Rıza Seyyar, Uzakdoğu'da Japonya'dan sonra en önemli hedef pazar  olarak gördükleri Güney Kore'ye halihazırda birçok gıda ürününü ihraç ettiklerini  belirtti.

Güney Korelilerin Türk ürünlerini tüketmeye hevesli olduğunu, bu  pazara giren ürünlerin kalitesini bozmadıkça ihracatının artacağına inandıklarını  dile getiren Seyyar, şöyle konuştu:

"Güney Kore'de yapacağımız tadım ve tanıtım etkinliğinden beklentimiz  oldukça yüksek. Net sonuçlar alabileceğimiz bir çalışma olacak. Lezzetlerimizi,  gıda ürünlerimizi ve kalitemizi iyi anlatırsak bu pazarda ciddi volümlere ulaşan  ihracata ulaşırız. Bu pazara ürün satmamızın önünde engel yok. Alışveriş yapmaya  istekli iki halktan konuşuyoruz. Tanıtım etkinliğinde iki ülke arasındaki tarihi  ilişkileri çok güzel anlatan Ayla filmi oyuncularından da destek alacağız."

Türkiye geçen yıl Güney Kore'den 6,4 milyar dolarlık ithalat yaparken  bu pazara 518 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Güney Kore'ye gıda ürünleri  ihracatında 6 milyon dolarla konserve ürünleri ilk sırada yer aldı.