Tatvan İskelesi'ndeki tersanede 4 yılda nesir edilen 7 katlı feribot, 136,5 mt. uzunluğa, 24 mt. genişliğe ve 50 vagon nakil kapasitesine sahip. 

Nursoy Şirketler Grubu Proje Müdürü Celalettin Kılıçoğlu, gazetecilere icra ettiği açıklamada, Türkiye'nin en nazik feribotunu Van Gölü'ne indirdiklerini belirterek, tersanede müttehit feribotun daha yapımının bitmeme ettiğini ve mail sürede onu da suya indireceklerini söyledi.

Kılıçoğlu, 2011 yılından bu güne kadar bitmeme fail çalışmaların peşi sıra feribotun Van Gölü ile buluştuğunu vurgulayarak, şu şekilde konuştu:

"Feribot içinde daha yapılacak ayrıntılı işlemler var. Bunlar da 15 Haziran'da tamamlanacak. Temmuz kocaoğlan başlangıcında imtihan seferlerine başlanmış olacak. 7 eğik feribotun en madun katında araba ve canlılık daireleri olacak. Bir eğin katında vagonların bineceği ray katları var. Onun müttehit üzerinde 350 geçici kapasiteli açık müttehit mağaza bulunuyor. Salonun içinde lokanta, öz ocağı, kafeterya, büfe ve ayrımsız hizmetlerin verileceği bölgeler olacak. Ayrıca bu feribotun en nazik niteliği koşa alnaç doldurma yapabilmesidir. Bu feribotlar gelişigüzel dü yandan simetriktir ve gelişigüzel dü yöne gidebilir. Bu sebeple en eğin katta 2 nüsha ağabey köşkü var. Kaptan azimet yönüne doğru gelişigüzel dü tarafı kullanabilir."

Feribotun 4 bin titrem abra nakil kapasitesine erbap bulunduğunu ve 4 geminin taşımış olduğu yükü müttehit seferde taşıyabildiğini özetleyen Kılıçoğlu, "Mevcut gemiler sayı farkı bin titrem abra nakil kapasitelidir. Bizim geminin kapasitesi ise 4 bin ton. Hız adına da onlar 4 yahut 4,5 saatte Tatvan'dan Van'a ulaşıyor. Bu sefine ise 3 sayaç 15 dakikada defa alacak. Dolayısıyla hem abra bununla beraber ant açısından hasılatımız olacak" sanarak konuştu.

Kaynak: HABER7.COM