Aksaray, Ankara ve Konya sınırları içerisinde bulunan ve yüzölçümü bakımından Türkiye ’nin 2 ’inci büyük ve en sığ gölü olan Tuz Gölü, özellikle son yıllarda ayak sağlığı açısından ziyaretçilerine ev sahipliği yapıyor.

Son yıllarda adeta yürüme turizmini yaşatan Tuz Gölü ’ne gelen yerli ve yabancı turistler, getirdikleri bidonlara tuz doldurarak götürüyor. 7 ’den 70 ’e göle gelen ziyaretçiler adeta plaj havasında Tuz Gölü ’nde yürüyüş yapıyor. Tuz Gölü ’nü ziyaret eden vatandaşlar, gölde çıplak ayakla yürümenin ayak sağlığına iyi geldiğini belirterek, “Bugün Ankara istikametine geçerken Tuz Gölü ’nü gördük. Çok güzel görünüyordu ve uğramak istedik. Gerçekten doğa harikası bir yer. Ayakların kokusuna, ayak kaşıntılarına iyi geldiğini duyduk. O yüzden bizde bir girmek istedik” dediler. Tuz Gölü ’nün doğa harikası olduğunu belirten ziyaretçiler, herkesin mutlaka gelip görmesi gerektiğini söylediler.

Ailesi ile birlikte Tuz Gölü ’ne geldiğini ve tuzlu suda yürümenin ayak sağlığına iyi geldiğini belirten Sevim Can, “Daha önce de gelmiştik. Ayaklarımdan rahatsızdım. Şifa buldum ve tekrar geldim. Romatizma ve ayak kokusu için birebir olduğunu öğrendik” diye konuştu.

Tuz Gölü muhteşem görüntüsü ile günde binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.