Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ulusal Deprem Stratejisi Eylem Planı'nın (UDSEP), 17 Ağustos 2011'de açıklanacağını bildirdi.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Deprem Danışma Kurulu'nun, AFAD Başkan Vekili Ejder Kaya'nın ev sahipliğinde, Başkanlığın Merkez Binası'nda bugün gerçekleştirildiği kaydedildi.
Açıklamada, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından temsilciler ile Japonya'nın Türkiye Büyülelçiliğinden Misyon Şefi Yardımcısı Müsteşar Keisuke Yamanaka'nın katıldığı 2011 yılının ilk Deprem Danışma Kurulu Toplantısı'nda, 11 Mart 2011 tarihinde Japonya'da meydana gelen ''Tohoku Depremi'' ile Kurulun hazırlıklarını son aşamaya getirdiği ''Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı''nın el alındığı belirtildi.
Deprem Danışma Kurulunca, UDSEP'in 17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümü olan 17 Ağustos 2011'de açıklanmasına karar verildiği ifade edilen açıklamada, açıklanacak olan UDSEP'in 3 ana eksen, 7 hedef, 28 strateji ve 80 eylemden oluştuğu bildirildi.
Açıklamada, ''UDSEP'te (Depremleri Öğrenmek) ana ekseni altında Deprem Bilgi Altyapısının Geliştirilmesi, Deprem Tehlike Analizleri ve Tehlike Haritalarının Geliştirilmesi hedeflerinin; (Deprem Güvenli Yerleşme ve Yapılaşmayı Sağlamak) ekseni altında Güvenli Yerleşme ve Yapılaşma ile Tarihi ve Kültürel Mirasın Depremden Korunması hedeflerinin; (Depremlerle Baş Edebilmek) başlığı altına Mevzuat Düzenlemeleri, Eğitim ve Halkın Bilinçlendirilmesi ile Zamanında Hızlı ve Nitelikli Müdahale başlıklarının'' bulunduğu ifade edildi.