Kur’anda ve Hadislerde yer alan Kabe’nin ziyaret edilmesi anlamına gelen ve bu ziyaret işleminin Hac zamanları dışlında gerçekleştirilmesi olarak ifade edilen ziyaret çeşidi, umre olarak ifade edilmektedir. Umre ziyaretlerinin Müslümanlar üzerinde önemli etkileri bulunmaktadır. İnançların tazelenerek pekiştirilmesi ve müslümanlar arasındaki yardımlaşma ve paylaşma duygularının geliştirilmesi, eşitlik kavramının anlaşılarak kardeşlik duygusunun benimsenmesi, umrenin önemli etkileri olarak bilinmektedir.
Umre Turları Neleri Kapsar?
Umre ziyaretlerinin belirli bir program dahilinde ve organize bir şekilde gerçekleştirilmesi işlemleri ise, umre turları başlığı altında toplanmaktadır. Umre turlarının kapsamı, uçak ile gidiş anından kutsal alanların ziyaret edilmesine, rehberlik hizmeti sunumlarından hava alanlarındaki karşılama ve uğurlama hizmetlerine, konaklamalardan yemek hizmetlerinin sunulmasına kadar, geniş bir hizmet sunumu olarak ifade edilmektedir. Sitemiz umre turlarının organizasyonlarını kaliteli hizmet anlayışı içerisinde yerine getirmektedir. Ayrıca sitemiz umre ziyaretini gerçekleştirmek isteyen değerli ihtiyaç sahiplerine sunduğu farklı programlar ile hizmet sunumuna devam etmektedir. Farklı program olarak ifade edilen bu uygulamanın içerisinde değişen tek etken, konaklama gün ve gece sayılarında gözlenmektedir. Bunun haricinde Mekke ve Medine’de bulunan kutsal alanların gezilmesi, yemek hizmetlerinin alınması, rehberlik hizmetlerinin alınması, ulaşım imkanlarının sağlanması, temsil ve ağırlama ile uğurlama hizmetlerinin sunulması, her organizasyon programının içerisinde aynı özelliklerde yer almaktadır. Sitemiz umre ziyaretleri organizasyonunun yanında, umre hakkında merak edilen her türlü bilgiye ulaşılmasında da değerli ziyaretçilerine hizmet vermeyi bir görev ve ayrıcalık olarak görmektedir.
Umre Fiyatları Nasıl Belirlenir?
Umre fiyatları belirleme işlemleri yukarıda bahsedilen farklı program seçenekleri kapsamında gerçekleştirilmektedir. Bahsedildiği üzere programlardaki konaklanacak gece ve gün sayısı fiyatlara etki etmektedir. Geri kalan tüm hizmetlerin sunumu, umre fiyatlarının içerisinde yer almaktadır. Bu fiyatlar aşağıda belirtilen hizmetleri kapsamaktadır. Umreye gidiş ve gelişte kullanılan ulaşım araçlarına ait bilet bedelleri, hava alanlarında gerçekleştirilen karşılama ve uğurlama organizasyonlarına ait bedeller, umre ziyareti sırasında sunulan rehberlik hizmetlerine ait bedeller, Mekke ve Medine gezi programlarına ait bedeller, Mekke ve Medine arasındaki ulaşım araçlarına ait bilet bedelleri fiyat belirlemesine etki eden unsurlardır.